MORS DAG!!! min officiellt första...

Idag fick jag sova (ligga och dra mig i sängen) ända till kl 9'00. HÄRLIGT! Sen blev jag väckt av de mest underbara två pågar som finns i hela världen. De sjöng "Vi grattulerar" för mig och sen fick jag en kopp varmt te på sängen. MYSMYS!
Philip klättrade sedan runt i sängen och pratade och sjöng för oss medan Emil och jag låg och pratade om dagens alla "måsten"... INTE SÅ MYSIGT...
Men när vi sen gick upp och jag fått duscha och klä mig var det bara att sätta igång där vi slutade igår... Städa städa varje.. helg.

Sen bar det av mot svärföräldrarna för middag och fika för att fira mors dag! Det blev fläskfilé m klyftpotatis och sallad. Philip tyckte att det smakade jättegott och åt en riktigt stor portion för att vara så liten. Jag åt nog lite mer än vad jag egentligen borde ;) men samtidigt behöver jag få lite mer fett på kroppen. Det har bara runnit av mig sedan Philip kommit och nu kan jag inte hitta det! (det tittar väl fram när jag kommit över "30-sträcket")
Sen blev det tårta!! MUMS!
Tänk att också jag har börjat uppskatta (kanske inte den bästa födan) tårta trots att de ofta har grädde och sådant kladd på sig.

Philip har börjat bli lite främmad mot människor som inte är mamma och pappa nu och han verkligen trycker sig mot mig/Emil där han sitter i famnen när det kommer någon och säger "Hej" till honom. Min lilla utåtriktad och sociala son har blivit blyg... Det är ganska sött faktiskt när man tänker på det. <3

Och ja just det!! Philip satt på pottan för första gången idag. Hihi* och vi lyckades tajma det så bra att han gjorde nummer 2 däri. Toppen! Hihi* Men jag tror ändå att vi väntar något år till innan vi börjar potträna honom på riktigt. Kanske ska få lära sig gå först och prata lite!

<3 Ta vara på varandra. Så lever kärleken längre <3


Fantastiskt son och Mina tankar om... Eurovision Song Contest

Igår var vi på Babycafé, sista för oss nu innan sommaren och sen ska ju Philip börja på dagis. Det är supermysigt att sitta och fika tillsammans med andra underbara mammor och deras småttingar. Philip får leka av sig med "nya" leksaker och busa med andra likasinnade barn. Han behöver ju uppenbarligen brotta av sig :p

På kvällen var vi nere hos mamma och pappa tillsammans med min faster och farbror och mina underbara kusiner. Det blev gott grillat och en aningen för sen kväll för lilleman... ;) Men han var jätteduktig och det kändes helt underbart mysigt att ha honom sittande där med vid bordet!! <3

Idag har Philip och jag varit hos hans farmor och farfar hela eftermiddagen. Farfar har ju varit ute på sjön och jobbat i en månad lite drygt och har inte träffat sin son-son på länge. Det märktes på Philip... men å andra sidan är han avvaktande mot alla just nu. Det är nog en ny fas i livet. Så ta inte illa upp farfar!!! Det går nog snart över igen! :)

Nu ikväll har hela Sverige stått inför valet att titta på Eurovision Song contest eller inte. Sverige åkte ur semifinalen i torsdags och kommer inte att tävla. Inte mycket lönt att titta då!
Så jag bestämde mig för att inte titta jag heller. Nu sitter vi och tittar på Simpsons the movie istället bara för att, och sen får vi väl läsa i tidningen om finalen imorgon.
Eurovision är inte som det har varit! Svenska melodifestivalen är inte heller det som den varit!
Förr var det lite mer sångvänliga texter och "klatchiga" melodier som fastnade i huvudet så man nynnade dem i en vecka efteråt. Nu är det RR Tolkiens orker, A Lindgrens gråvittror eller andra av våra sagomonster som är med i tävlingen. Kostymerna är märkliga, sången är värdelös, för man hör inte texten och hela tävlingen har blivit mer av ett utklädningsparty!
För att inte tala om röstningen!!! Alla grannländer röstar bara på varandra (Ja go vänner!! Vi röstar nästan alltid högt på Norge!!) vilket resulterar i att det inte är den BÄSTA låten som vinner utan det land med flest grannar!! Då har ju hela tävlingen tappat själva poängen!
NEJ! Sluta upp med det här projektet nu! Eller hitta en annan lösning som ger resultatet att vi får tillbaka den tävling som vi alla tyckte så mycket om för några år sedan!

<3 Don't keep doing things that clearly is not working for you <3

Förskola fr 16 aug -10


Igår fick vi ett antagningsbesked till Philip där det stod att han har blivit antagen på en förskola från och med den 16 aug -10. :) Jippi!! Men.... det här var ju inget av de tre förskolor som vi har bett om...

Men jag ringde upp förskolan imorse och bad att få komma och titta på hur det såg ut och höra vilken typ av pedagogik de hade där. Jag kunde komma när jag ville men det vore bättre om jag kunde komma imorgon runt tio för att inte störa i lunchen och middagsluren.

Efter att jag och Sandra hade varit med våra änglar på Gläntan (ett fik) tillsammans med andra underbara mammor och deras små, gick vi bortom förskolan, mer för att jag skulle hitta dit imorgon. Redan när jag såg den lilla och inte så färgglada gården, började jag tveka. De hade inte ens en gunga! Och barnen skulle gå i en... Barack ??
Fröknarna var ute med några barn och vi började prata med dem. De undrade om vi skulle ha våra söner där och Sandra sa att Philip skulle det. "Philip... Bergman?" Gud vad bra, tänkte jag. De har redan nu koll på sina inskolningar inför hösten!
Sen berättade jag att jag tänkt komma imorgon för en liten titt och då frågade en fröken om vi inte kunde komma in nu. Okej!

De kommer ha 16 barn på avdelningen på 2,75 pedagoger (hmm, vi var 4 pedagoger på 17 barn och vi var väldigt trötta på eftermiddagen/kvällen; hur ska detta gå?)
Men när pedagogen berättade lite om avdelningen och hur de arbetade där, började jag slappna av mer.
De ser till individen och inte bara hela gruppen. Det är superbra! Då kan alla barnen vara på olika nivå och få lov till det. Men var drar de gränsen vid "sen utveckling"?
Aja, det kommer senare när Philip är äldre i så fall!! :)
De kommer att finnas där och trösta och tillrättavisa (vänligt med bestämt - precis som jag tycker om) under barnens uppväxt.
Vi får också själva bestämma var och hur Philip ska sova middag, inne på maddrass eller ute i vagn. Toppen! Då vill vi att han ska sova... får nog fundera på det.
Men hur har de kontroll på alla barnen då när alla pedagogerna ska ha rast o dyl om barnen sover på olika ställen? Hur gör de på mitt gamla jobb? Får nog fråga runt lite.

Så trots att det inte fanns några gungor eller rutchkana på gården kändes pedagogiken bra ändå. Och tanken med gården var att utveckla barnens egen kreativitet. Och de brukade gå till andra lekparker på förmiddagarna.
Då får Philip gunga där :p

En helt okej förskola för ett barn till en Kotrollbehovsmänniska!

<3 Ta hand om och vårda de små. Det hjälper dem att få bättre självkänsla när de blir stora <3

Och nu så vill jag sjunga, att sommaren är... Besvärlig?

Och nu så vill jag sjunga, att sommaren är här....
Eller, i alla fall till nästa vecka enligt vad de säger på nyheterna. Idag har/är det iallafall ett underbart väder med sol och värme som nästan (obs obs! jag klagar inte) är lite för påtagligt besvärande.
Så, hur klär jag min prins nu? Jag själv har linne och har legat och försökt få lite sol i ansiktet, men det är strängt FÖRBJUDET att låta små barn vistas i solen utan långa ärmar, byxor och solhatt... och helst ska de sitta i skuggan hela tiden. Vi ska inte ge vatten (enligt vårt bvc) eftersom det är viktigare att få i de vätska av lite sötare hållet såsom saft så att de dricker mer... Men jag har ju precis fått Philip att dricka vatten ordentligt, fungerar inte det? Det fick jag som liten.
Philip var blossande varm och alldeles röd om sina kinder stackarn eftersom han hade en kofta på sig över T-tröjan. Så den tog hans mormor av honom... fast han vistades i solen (som visserligen gick i moln emellanåt, men ändå). Jag har ju hört att barn absolut INTE ska vistas i solen utan extra UV-skyddande kläder på sig... Jag blir alldeles förvirrad av alla dessa rekommendationer från personer som alla vill ge en "vänlig omtanke". Hur ska jag/vi då kunna hitta en bra lösning...
Guuud! Jag lyssnar alldeles för mycket på vad andra människor tycker och tänker. Det är ju ändå vår familj och vi borde kunna hitta en lösning som passar för oss.
Men när folk som är utbildade inom sjukvården säger saker som sol -> bränner -> CANSER!! blir man klart orolig. Slutar man någonsin oroa sig som förälder? (jag tror jag redan vet svaret på den frågan ;)
<3  <3

Babycafé, promenad och trauma

Philip och jag var på Babycaféet i Borstahusen idag på förmiddagen. Idag var det många mammor (+2 pappor) som var där med sina barn. Att sitta ner och pladdra om allt mellan himmel och jord (och våra underbara småttingar) är mysigt. Tänk vad härligt att hålla en dialog med annan människa där svaren blir annat än "Aarwaarrwaarwa" eller "Baabaada pada dagaga" :)

Efter fikan har vi en liten samling där vi sjöng sånger tillsammans.

Efter det gick Philip och jag ut en runda med vagnen tillsammans med en annan mamma och hennes underbart söta lilla tös. En mysigt stund med ytterligare mer pladder. :) Vi gick en god stund runt i Landskrona (en ny runda där jag inte varit tidigare), sen gick de hem och jag fortsatte ner mot sta'n. (Philip sov fortfarande)

När Philip senare vaknade och vi skulle bege oss hem satte han sig upp i vagnen, och av någon anledning släppte jag handtaget i samma ögonblick som Philip lutade sig frammåt och.... vagnen VÄLTE!!! Jag fick fullständigt panik, sliter ut min son som hänger i byglen som går över vagnen som ett stopp (Tack och lov för "säkerhets"bygel på vagnar) han skriker och gråter. Det kommer ett gäng äldre herrar och damer förbi utan en blick annat än fördömande. Hade NI trillat hade iallafall JAG erbjudit mig att hjälpa till!!
När jag med Philip på höften försökte ta av skötväskan från handtaget så jag kunde resa vagnen kom det en bil in på den grusväg jag gick på. De stannade en bit ifrån och väntade på att jag skulle bli färdig.
När jag sen gick förbi dem efter att jag lyckats få upp vagnen och packat ner allt i vagnen eftersom Philip vägrar sitta där lutar en av gubbarna ut genom fönstret: "Ska du på charterresa eller?" Förlåt??? Jag hade två filtar, en jacka och en skötväska som hade ramlat på marken när vagnen trillade, men jag förstår inte vad de menade. Tyckte de att det tog för lång tid?? Då kunde de köra en annan väg!!!

Var finns medmänskligheten?? Det är verkligen (nästan) INGEN som erbjuder sig att hjälpa till idag om någon behöver hjälp! Visst... En bra kvinna reder sig själv och det gjorde jag ju. Men visst hade jag varit tacksam om någon hade sagt "Gick det bra med din son? Ska jag hjälpa dig att lyfta upp vagnen när du har din son i famnen sådär?" Är det egoistiskt av mig?

Nej, mer medmänsklighet till samhället!!! Det hade iallafall jag uppskattat!

<3 Behandla andra så som du själv vill bli behandlad <3

Boys will be boys... <3

Jag har inte skrattas så mycket på mycket länge. Emil och Philip leker på golvet och jagar varandra (båda tar sig fram som krokodiler, bara det är en syn...). De låter båda lika konstigt och Philip skriker av glädje. Han har också nu lärt sig att lyfta rumpan ovan marken, men går fortfarande på armbågarna.
Man måste ju vara snabb för att fånga pappa!
Nu har de byggt en lådbil av en gammal blöjkartong som de kör runt i vardagsrummet. Tänk vilken fantasi...

Tänk vad fantastisk att den här kombinationen tillslut hittade varandra. Philip AVGUDAR sin far och vill bara busa  busa BUSA!! Emil bara njuter och busar med. Att träna "löpning" med Philip är också kul. 
Emil har nog inte insett att det även är han som kommer att få springa efter Philip när han får kläm på det där. ;)

<3 I love my life <3


Respekt, Åsikter och Ny frisyr <3

Idag har varit en lika intensiv dag som den brukar vara på torsdagar. Med ett undantag; Jag har fått komma till frissan! ÄNTLIGEN!!

Vi började dagen kl 06'45, en liten men dock mysig sovmorgon. Man får vara glad för det lilla!

Vi gick senare till Babymassage där Philip återigen visade och talade mycket tydligt om att han INTE tyckte om att ligga stilla medan mamma strök sina händer på honom. Jag frågade sköterskan som höll i det hur jag skulle tolka det, eftersom han även gör så hemma trots att jag tajmat in mat och sömn innan.
Hon (som är lite fyrkantig) förstod inte vad jag menade. Barn tycker om att bli masserade... därför förklarade hon, för hela gruppen att om vi inte trivdes med att massera våra barn kunde vi låta bli. "Det som är bra med massage är att man får kontakt med sitt barn och får en mysig stund tillsammans med det". Men vad gör jag när Philip inte trivs med situationen och vill ta sig därifrån? Jag ska väl inte tvinga honom till det om han inte tycker om det?
Att låta bli i den situationen är ju ren RESPEKT!

Babysimningen gick som vanligt superbra! Philip sken upp när han insåg var han hade hamnat efter att sovit i ca 40 minuter.
Idag fick vi träna på att dyka "till mamma/pappa". :) Philip fick sitta hos simtränaren och därifrån "Rulla" sig ner i vattnet där jag tog emot och förde honom till ytan. Det är ju tänkt att vi ska ta en bild därunder senare ;) Philip fick också testa att göra samma från kanten ner till mig i vattnet. Det slutade i ett traditionellt magplask. Men lika kul tyckte han att det var ändå.
Philip blir ju allt tydligare med vad han vill och inte vill nu. Och idag fick även alla i sällskapet på badet se vad som händer när han inte får som han vill.
Det finns små bollar med glada färger som Philip brukar "simma" efter och träna sig på att greppa. Sen får han lämna den på kanten när vi ska sjunga eller ska gå upp ur vattnet. Hmf, idag blev han vansinnig och skrek och fäktade innan vi började sjunga allihopa. :)
Tänk vad man kan ha ÅSIKTER fast man är så liten!

Efter nästan ett helt år, fick jag idag komma till frisören! Det var tänkt att jag skulle gå här i Landskrona och Sandra skulle passa Philip, men frisören bröt armen och Sandras lille Emil behövde vila upp sig efter sin Tre-dagars-feber. Så det blev ingenting i Landskrona.
Tack och lov så kunde jag få en tid hos min frisör i Malmö ikväll halv sex. Så efter att Philip och jag hade simmat kom Emil till Malmö och vi bytade bilar. Han och Philip åkte sedan hem för att hålla kväll medan jag åkte till frissan.
Jag ville klippa upp håret ganska rejält eftersom jag vill få mer volym i det så det inte syns lika tydligt hur tunnt det har blivit nu när jag tappas så mycket. Det blev ingen jätteförändring, men dock en förändring och till skillnad mot hur slitet och tradigt det sett ut tidigare, ser det nu riktigt fräckt ut.
Nu ska jag bara lära mig att ta hand om mitt hår så att jag kan få det lika fint själv som det är idag.
Kan man komma till frisören varje morgon innan jag börjar studera/jobba?
<3<3

Nya smaker, konstig värme och apotekserbjudanden

Dagen började redan kl 05'45 med att Philip vaknade. Jag var/är väldigt trött den tiden, så jag försökte att ge honom välling i sängen som jag gjorde när han var mindre. Då brukade han somna om och sova en till två timmar till... Det gjorde han inte idag!

Så när vi hade stojat och busat en stund, blev han ledsen och TRÖTT igen. Så efter att ha gråtit, skrikit och fäktat i ungefär en halvtimme somnade han äntligen in på min mage. Och inte vågade jag röra mig när han väl somnat. Jag var ju rädd att väcka honom. :p Därför fick jag sitta i en knasig position i soffan i två timmar medan Philip sov. Aj min nacke! (jag somnade ändå)

Det blev också en underbart trevlig promenad med min underbara vän Sandra och hennes lille son Emil. Vi gick ner i hamnen och sedan tillbaka in i sta'n. Jag smet också in på Apoteket eftersom jag fått ett erbjudande om en barntvål Gratis jag kunde hämta där.
Emil är sjuk, så det blev bara en liten promenad så att han kunde komma hem igen.
Philip somnade också han i vagnen. Därför fick jag fortsätta promenera runt en vända när vi hade lämnat av Sandra. Det är en mycket underlig värme ute idag; molnigt med en klibbig värme. Jag gick lite med och lite utan jacka på min lilla promenad. Åska på gång?

Sen gick vi och satte oss på Två sex ett, ett mysigt fik i Landskrona. Där åt jag en toast och fick ett stort glas Cola. Det har jag inte druckit på ett tag eftersom jag inte vågat när jag ammade och sen har det inte blivit. Jag har druckit vatten eller saft.
Det var mycket gott med Cola igen!
Philip fick en yoghurt med solfrukter men när han sedan såg att jag åt min macka ville han också ha. Så han fick smaka av den också. MUMS!

Så nu kanske jag kan börja byta ut mellanmålen från bara gröt eller välling till smörgåsar? Hur länge har han kunnat äta en macka SÅÅÅ duktigt?
Tänk vad kul att vi får testa nya saker!
Jag ÄLSKAR att vara mamma till denna underbara lilla prins och få se honom utvecklas nästan dagligen!
<3


Helg fylld med hästar, katter och min älskade lilla prins...

Nu har vi varit hos mamma och pappa från fredag till måndag för att ta hand om hästar och katter. Mamma och pappa var i Tyskland och hälsade på hos Michan som ju bor där och skulle tävla i helgen. Tre mysiga dagar tillsammans med familjen, två busiga hästar och massa massa (fyra) mysiga  katter. Philip ÄLSKADE det!!
Han klappade hästarna, drog katterna i öronen och svansen, och rev ner dvd-skivor och böcker från hyllorna. Han har även nu börjat övningsgå
Lillkatten Alfons kom och lade sig i Philips knä, som sken upp som en sol och började klappa honom för glatta livet (läs ovan hur). 
Sally gick och gömde sig under badrumshyllorna bara för att upptäcka att Philip ju kan "ta sig fram till mig ändå". Suck, tänkte hon och gick iväg så fort hon såg honom.
Ponnyn Kina vägrade gå in från hagen och sprang runt och busade. Hon tyckte nog att jag behövde bättra på konditionen.  
Det var en mycket lyckad helg helt enkelt! Men sömn... Hmmm...

Att det skulle bli lite problem med Philips kvällsrutiner, visste vi... Han har problem att somna borta och vill INTE sova i resesängen.

Första kvällen satt Emil och gungade honom till sömns i gästsängen innan han lade honom ner. Andra kvällen somnade Philip i bilen på väg hem från ett kalas.
Och igår satt Emil åter igen (jag var på tjejmiddag) och sjöng för honom.
Alla dagar har han sovit middag på oss och sedan i bilen på resor till olika evenemang. Men i det stora hela så gick det ändå ganska bra och jag är mycket nöjd med hur duktig Philip är!!

Hmf... tills det var tid att sova (ja han är trött) hemma som vanligt ikväll. Han var supertrött och fick därför sin välling för natten... Nu har det gått en timme och Philip ligger nu återigen hos Emil i soffan i vardagsrummet (har kommit upp från sängen igen), trött men kan inte komma till ro... Suck! Hoppas att han somnar snart...
Det är synd att Philips sömn ska komma till skada när han ändå har haft en superrolig helg full av bus.
Vänjer han sig när han blir äldre?
<3<3

Philip bloggar...Idag när jag vaknade kom mamma in till mig och sa att det inte var tid att gå upp nu. När jag fick nappen och mamma gick igen kände jag att jag nog var lite mer trött och somnade om igen.
När jag senare vaknade igen var mamma jätte glad och pratade med sådär konstiga höga toner som hon gör när vi brukar busa. Hon har nog fått sova riktigt gott idag. :)

Efter en stund av lek och bus med mamma, kom också... PAPPA!!! Men han verkade trött idag. Har han inte fått sova gott inatt??
Senare började mamma och pappa att packa väskor och MINA leksaker, precis som jag höll på att leka som bäst! Vad har de nu hittat på?

De satte mig i bilen och... när jag vaknade var vi hos min mormor och morfar. Vad roligt! Morfar satt vid en så'n där svart sak med massa knappar man kan trycka på... de kallar den visst för dator. Jag fick inte trycka på den.
Jag fick inte heller lov att dra ut böckerna ur bokhyllan, trycka på de roliga knapparna på apparaterna i stora rummet eller dra trådarna ur mattan vid fönstret. Inte heller fick jag klättra in i min grotta (diskmaskinen). :( De där vuxna personerna är bra tråkiga. Förstår de inte hur kul det är med alla olika upptäckter?

Mormor och morfar hade också packat massor av väskor som de lastade ut i bilen. Mamma sa att de skulle åka och hälsa på... Moster... i Tyskland. Ligger det hos Emil, Ellen eller Gustav?

Men det värsta jag var med om idag var när pappa öppnade den stora vita dörren med alla roliga lappar. Då tog han ut någonting som han tittade på och vände... plötsligt kom det jättemycket vatten JÄTTE KALLT! Jag ropade på mamma som fick komma och krama om mig och byta mina blöta kläder. Både mamma och pappa skrattade och tyckte det var roligt. Det tyckte INTE jag.
De sa att det hette "inlagd ananas" och det jag fick på mig var saften. Ananas ? hur smakar det? Ganska sött tycker jag. Är det en efterrätt?

Jag försökte till och med vara övertydlig idag när jag blev trött. Men då sa mamma att det var "alldeles för tidigt att somna nu" Då skulle jag visst vakna "för tidigt". Men helt fel var det inte att vara vaken en stund till. Jag fick ju sitta i mammas famn medan hon gick runt i huset och gjorde massa roliga uttryck med ansiktet. hihi*
<3


Babysim

 Idag var vi på Babysim i Malmö. Philip älskar att vara i vattnet och plaskar glatt när han kommer i. Vi hade även Emil med oss idag, som till och med badade med lilleman. Det är ju lite varmare vatten än på exempelvis ett badhus. 
Jag har lagt in lite bilder på oss i vattnet, men jag hoppas kunna lägga in fler. Jag talade nämligen med simläraren om att få några undervattensbilder på Philip. Hon skulle se om det gick att ordna. Så nu hoppas jag att vi nästa vecka ska kunna ta fler bilder när vi badar.                                                                                    Philip och pappa badar i det sköna vattnet

                                                         

                                                       

                                                         Philip och mamma badar


                                                          
                                                           Det är KUL att bada                                                          

<3

Regn regn regn...

Nu undrar jag på fullt allvar vilken årstid vi har.... är det vår eller är det höst? Idag har det regnat (nästan) hela dagen. Jaja, tänkte jag. Jag får väl ta på mig varmt när vi går till Babymassagen.

När vi (Sandra och jag) precis hade baxat ner barn, barnvagn och skötväskan (ja även den är ett projekt, vad har jag i den egentligen?) och skulle gå började det åska och blixtra.
Inte en chans att vi går ut med paraply i det här vädret!
Så det var bara att bära upp allt igen. (Vi var hemma hos Sandra och hennes lilleman och där kan man inte ställa vagnarna där nere utan måste ta med dem upp) Jag lyckades ändå få Philip att sova en liten stund i vagnen (ca 40 minuter), vilket var längre än om vi faktiskt hade kommit iväg till babymassagen. Det finns ofta något gott i allt som händer. ;)

Men det blev ändå en mysig dag med mycket pladder och te. :) Philip var faktiskt ganska snäll mot "lill-"Emil idag :D (Brukar vilja klappa på honom, lite för hårt).

Nu sitter lill-prinsen och visar upp sin fiiina bok han har fått från Gòboken för... Väggen? Aja, han är glad iallafall! :)
<3

Sömn - en omdisskuterad fråga!

Usch! Nu vaknade Philip 5'30 igen. Då har vi en SÅDAN dag framför oss! Pust*
Varför vaknar han så tidigt när han uppenbarligen INTE är färdigsoven?
Det är ganska tydligt när han har sovit som han ska. Då vaknar han och är glad! Om han däremot vaknar innan 6'30 är han ledsen (HELA DAGEN).

Jag vill också med det här inlägget säga det till alla er som ständigt säger "Men han sover ju hela natten" att det inte är nog att han sover mellan 19'00 och 5'30 eftersom han inte är färdigsoven. Philip sover ju dessutom inte särskillt mycket på dagen heller, så när han sover 10 timmar på natten så får han aldrig mer än max 12 timmars sömn  på ett dygn. Och det om han sover som jag vill. Det är för lite.

Ja, jag vet. Vissa barn sover inte mer och mår bra ändå och jag hade inte haft något emot att gå upp tidigt om han hade varit nöjd ändå. Men när Philip är grinig hela dagen för att han vaknat så tidigt på morgonen blir jag övertygad om att han sovit för lite!
Och vi kan inte börja sova mer på dagarna (som Philip ändå inte vill), för då vänder vi på dygnet helt. Det vill INTE jag.

Så, nu har jag skrivit av mig! Och jag hoppas att ni alla förstår min situation och respekterar när jag säger att Philip vaknade för tidigt (även om ni hade/har andra problem som att era barn inte sov knappt alls när de var små).
<3<3

Kräsen påg som "Kan själv"!

Idag var det tid igen. Philip fick MIN mat till middag. Idag serverader Pasta med hamburgare (ska man tömma frysen blir det annorlunda mat på menyn) och lite lite chilisås (den milda. bättre än Ketchup)

Sen serverade vi maten i en tallrik och Philip fick äta med en liten gaffel istället för med sked. Det är lättare att sätta fast maten på en gaffel. :) Jag satte fast lite mat på gaffeln, gav den till Philip så fick han stoppa in i munnen. Och det verkade som om det smakade.

Detta belönades i sin tur med både jubel och applåder från både hans mor och far. Så Philip fortsatte att äta fint hela måltiden (så när som på de två sista tuggorna. De fick jag ge honom, men han åt).
Philip åt totalt 1/2 hamburgare och ca 1/2 dl pasta. En UTMÄRKT portion!
Han dricker också bättre ut muggen, när han nu ätit min lagade mat. TOPPEN!

Var det SÅ han ville ha det, vår lille kräsna påg? Han ville kanske äta själv. Då är det helt klart tid att låta honom göra det också :) Hujedamig!

Nu fortsätter vi att träna på att äta själv! Men det är lite svårt att äta Barnmatsburkarna med gaffel... Hmm, får hitta på en lösning där... Kan inte kasta Allt på golvet. Då får ju inte magen någonting.
<3<3

Underliga små varelser...

Hihi Nu har jag nog sett det mest märkliga på länge.
Philip har som bekant hos några varit supergnällig i två dagar utan direkt anledning. Han har fått sova när han velat det, ätit som vanligt och i vanlig dos, somnat som vanligt strax efter sju varje kväll och vaknat runt halv sju morgonen efter. Så VAD ÄR PROBLEMET?

Igår kväll upptäckte jag det. Hans näsa började rinna. En ny förkylning var det som var problemet. :)
Men det jag blir mest komfundersam över är att han idag är supersnuvig (ingen feber dock), men han är GLAD och SPRALLIG som vanligt. Själv blir man ett vrak när man knappt hinner bli frisk från en förkylning förens man ryker på nästa.
Hur fungerar de här småttingarna egentligen?

Philip följer inga böcker, det har jag kommit fram till för länge sedan. Iallafall inga som jag har läst. Han har väl läst några andra.

Tro nu inte att jag klagar över att Philips allmäntillstånd är nästan opåverkat när han är förkyld (utom de två dagarna innan). Jag är väldigt tacksam över att han orkar hänga med som vanligt trots att näsan rinner. Jag förstår bara inte HUR.
<3<3

Ryttare med skadat EGO

Idag började redan med att det inte blev som vanligt.
Philip vaknade på helt fel sida och har varit gnällig hela dagen.
Men vi åkte ändå ner till mamma för att jag skulle rida. Trist väder så vi sa först att vi skulle åka iväg med Saffie, men beslutade oss ändå för att rida hemma i paddocken eftersom det ändå var uppehåll.

Så vi gjorde oss iordning och gick ut så jag kunde sitta upp. Sapphire var jätteduktig idag fast att hon stått inne hela dagen och inte blivit riden igår. Därför beslutade jag mig för att trava över två bommar över marken...

"Åhh, bommar! Jag vill HOPPA!" tyckte Sapphire och efter två skutt över de två bommarna beslöt hon sig för att hon nog ändå skulle försöka sig på att hoppa över båda bommarna samtidigt (lite drygt en meters mellanrum).
Hon hoppade, jag hoppade ytterligare 30 cm upp och landade på halsen. Då blev Saffie rädd och sprang för livet... och jag flög av.
Själva landningen var väl det värsta. Jag landade på min armbåge, sen bröstkorgen och  gled sen en liten bit innan jag stannade. Saffie fortsatte ett varv i galopp och fick springa av sig den "hemska känslan av att ha någon på halsen".
Jag fick ont naturligtvis i armen, men också huvudet och så tappade jag luften lite och fick ta några djupa andetag innan smärtan i bröstet släppte.
Men framförallt så skadade jag mitt EGO och känslan av att jag är en duktig ryttare.

Naturligtvis hoppade jag upp igen, efter att ha både gått över bommarna och sprungit över dem med Saffie i tyglen bredvid mig och efter att ytterligare ha gått över dem några gånger så fick vi till två superrundor i båda varven innan jag kände att jag var klar. Knäppa Häst!

Jag kan också hälsa att jag hade grus ÖVERALLT. PÅ hjälmen, kläderna, I kläderna, näsan, öronen och munnen. Jag får nog duscha ikväll! ;) 

Men jag är otroligt tacksam för att det inte gick värre. Jag har nog inte trillat av på flera år så jag hade kunnat bryta både armar och ben.
Nu ska jag krypa ner i soffan och (förhoppningsvis) bli ompysslad av min älskade sambo.

Trevlig helg alla vänner! Hoppas ni fick er ett lika gott skratt som jag. Det bjuder jag på! ;)
<3<3


Tandväxt, tandtroll och tandborste

Philip har nu tre tänder och en fjärde på gång. Nu är det tid att börja borsta tänderna regelbundet morgon som kväll. Men Philip tycker inte det är roligt att borsta tänderna längre. Han skriker, fäktar och sparkar vilt omkring sig. Han vill INTE!

Och eftersom Emil jobbar så mycket som han gör, glömmer han ofta bort att borsta tänderna på Philip, vilket har resulterat i att det är jag som tar striden VARJE DAG.
Jag har provat allt: Philip får själv hålla och tugga på tandborsten efter/innan jag är färdig, jag har nappen i högsta hugg att ge honom efter, och han har fått hålla i en egen (min) tandborste under tiden jag borstar honom med hans.
Finns det några andra saker jag kan göra annat än att hålla fast hans händer?
Jag kan ju inte ge upp den här striden. Då kommer "tandtrollen" och så får han hål i tänderna. Det är OACCEPTABELT!
Man ska ju välja sina strider, och det här är en strid som måste utkämpas (och vinnas) eftersom det kan skada hans munhälsa annars. Pust*

Ge mig styrka att utkämpa ytterligare en strid med min älskade son! Jag har förstått att de aldrig tar slut.

Fuskbyggarna!

Jag kunde inte låta bli att skriva av mig lite till idag.
Nu sitter jag och ser på "Fuskbyggarna" på TV4. Jag blir alldeles ledsen och bedrövad över vad dessa människor utsätter icke ont anande familjer. Tänk att man som familj ska behöva göra en kreditupplysning, referenskontroll, och liknande kontroller på olika företag och personer arbetande i dessa, innan vi kan fortskrida våra drömmar och ibland hjälper inte ens det. Företagsmännen kan ha startat en ny firma...

Varför kan inte den kontroll som jag idag som privatkund MÅSTE göra innan ett eventuellt bygge vara obligatoriskt för företag innan start, utav ex en utbildad Byggkontrollant. Du ska ju ändå anmäla dig till skatteverket för att få en sk F-skattsedel. Krävs inte seriöskontroll för det? Annars borde det göra det. Och kanske vi ska kasta in en regelbunden kontroll av alla byggföretag (eller företag som ha hand om människor överlag). Då behöver inte vi som privatkunder vara oroliga över om att de företag vi anställer kanske inte är seriösa.

Usch, att det finns människor som verkligen skadar andra människor psykiskt utan att bry sig det minsta om det!

Skapelseberättelsen Big Bang vs, Bibeln

Idag var jag och Philip åter på rytmiken i kyrkans församlingshem. Vi skulle lära oss en ny sång om skapelsen...

Helt plötsligt märker jag att pedagogen, sjunger om "Big Bang".
Men Gud! Kan hon inte sin Bibel? Det finns inget "Big Bang" i Bibelns skapelseberättelse. Har de icketroende teorierna fått även kyrkan att ge efter för "Big Bang-teorin"?
När sången fortsätter så fanns det bara vatten på jorden och Gud gjorde så att marken under"... trycktes ihop upp ur vattnet och blev till land". Hmm, inte riktigt så jag fått lära mig Bibeln heller...
Har jag fullständigt missförstått hela bibeln, eller är det någonting som inte stämmer i den här sången?

Jag menade att fråga pedagogen om den här sången, men jag var lite stressad efteråt, eftersom jag trodde jag skulle åka ner till mammas jobb för att hämta henne där innan jag skulle hem till mamma och pappa för att rida. (Pappa kunde hämta henne, så jag behövde inte köra hela vägen dit)
Jag får försöka komma ihåg min fråga till nästa vecka och ställa den då.
De här rytmiktimmarna börjar bli riktigt intressanta!

Frågar man ingenting, får man ingenting veta!
<3<3

Bvc, plockmat och bad

Idag var jag och Philip på föräldragruppen på bvc, där det idag var tid att prata "Barnmat".
Åter igen ställde jag frågan om barmatsburkar vs. riktig mat (Hur får jag honom att äta MIN mat?)
En annan mamma där gav mig tipset att sätta Philip på sin stol, med tallriken framför sig när vi andra åt vid sidan av och låta honom plocka vad han ville ha, lite "plockmat".

Jag slog på stort! Ställde mig och lagade till panerad (själv) znittsel med ris och brunsås. Nu skulle lillen äta MIN mat!
Det är bara ett problem med "plockmat" till Philip... Han tycker INTE om att bli kladdig om händerna. Men han fick sitta, plocka upp mat, kasta på golvet, spilla på sig och känna att det är okej. Sen fick jag och Emil lura i honom maten, med hjälp av fruktpuré på toppen av skeden. Men han fick i sig en ganska bra portion ändå :p
De sa också på Bvc att barnen inte brukar orka samma mängd "lagad mat" som burkmat eftersom det är otroligt mycket vatten i burkmaten och den "...lagade maten är mer kompakt".  Därför behövde han inte äta jättemycket, utan jag var nöjd att han fick i sig lite grann. 

 
Efteråt fick Philip bada i badkaret (har ingen nyare bild än den här) tillsammans med sina baddjur. Jag satt glatt utanför och skrattade åt alla tosigheter Philip hade för sig. Och fast jag satt UTANFÖR badkaret, var jag nog lika blöt som Philip när han var färdigbadad. Att plaska är SUPERKUL!

Men jag upptäckte idag att han nu också börjat klättra även här i badkaret, en orolig upptäckt, för nu får jag åter igen sitta riktigt när honom hela tiden. Men jag uppskattar ändå dessa framsteg av krål, rullande och klättrande. Det betyder ju iallafall att han utvecklas <3

Bilbesiktning, Varningstriangel och Bilbarnstol

Jag glömde ju berätta om min första och något märkliga bilbesiktning i torsdags.

Jag och Philip skulle besiktiga vår stora bil i Landskrona. Det skulle bli min första besiktning eftersom jag tidigare har lyckats boka in dem så att Emil kunnat ta dem. Men eftersom Emil bytt jobb ganska nyligen, kunde han inte ta den här.

Så, jag packade in Philip i bilen och körde dit. Det var inte så svårt att hitta eftersom det var skyltat hela vägen (PERFEKT). Tyvärr glömde jag nappen hemma, så Philip var ledsen hela vägen; Svettigt värre.
När vi kom dit fick vi gå och skriva in oss. Ut med Philip ur bilen, sen gick vi in. Där var en liten dator som jag själv skulle anmäla mig i. Sen skulle det stå utanför verkstaden när det är vår bils tur att komma in.
Man skulle ta fram varningstriangeln för att ha den synlig när man kom in, men efter att jag precis fått fast Philip i bilen igen var det vår tur. Bäst att köra in direkt.

Väl inne och på plats var det åter igen tid att koppla ut Philip ur bilen för att mekanikern ska kunna hissa upp bilen för kontroll under. Philip ville disskutera med mekanikern och pratade glatt hela tiden som denne tittade på bilen.  
"Var har du varningstriangeln?" Jag talade om för mekanikern att den är i bagaget under barnvagnen och att jag inte hunnit ta ur den eftersom vi kom in så fort. Men om han ville titta efter, kunde han ta ur barnvagnen.
"Nej, jag skriver det i protokollet, så kan ni kolla det själva sen. Ingen återbesiktning krävs."

När han var färdig meddelade han att allt såg bra ut, men på grund av att han inte fått se varningstriangeln är besiktningen UNDERKÄND. Vi skulle omedelbart införskaffa en varningstriangel!
Jag förstod ingenting. Vadå Underkänd? Den är ju där under barnvagnen!

Efter en lika ledsam resa hem som dit, fick Philip äntligen sin napp och kunde sova en liten stund medan vi körde ner till Babysim i Malmö.

Det blev in och ut ur bilen en väldans massa gånger den här dagen. Det är tur att vi inte har en allt för besvärlig bilbarnstol. Men klart är att det blir mer besvärligt att ta med sig en liten bebis på bilbesiktning!

Underbara söndag!

Jag ville börja med att uppdatera er på vad som hände sen...
Igår skrev jag om min lille prins, som somnade redan 18'20, en hel timme innan han brukar somna.
Jag var helt säker på att han skulle vakna supertidigt idag och eftersom han fick en gräslig hosta runt 3'30, var jag redo att gå upp då.
Men tänk så underbart... Han somnade om utan gnäll och vaknade inte förens 6'30. Ja, det är väl inga supertider, men han sov iallafall 12 timmar och det är bra för att vara honom. Brukar ju sova mellan 19'30/20'00 och 6'00. :p Nu sover han middag. Hoppas att han sover ordentligt, för det lär inte bli mycket mer sömn idag än igår...

Idag står det nämligen kalas på schemat. Då Emil är iväg och jobbar hela dagen idag, ska Philip och jag åka ner till "svärmor" och äta tårta (jag då, inte Philip). Det är Emils yngre bror Dennis som blir ett år äldre imorgon. Det får man ju fira. Jag hoppas att alla är där. :) Philip ÄLSKAR sina farbröder. Och sin farmor naturligtvis! Farfar är iväg ute på sin båt, så han kan inte vara med idag.

Jag hoppas att Philip kan lära av sina misstag vad gäller sömnen snart, så att han kan komma in i en ordentlig rytm där också. Fast å andra sidan; Det tog honom ca 6 månader att få in en bra rutin på maten...

Sömnproblem och ändrade rutiner

Philip har under en lång tid vaknat 6'00 på morgnarna, sovit middag mellan 7'30 - 8'30/9'00 och sen sovit ytterligare en timme efter lunch. Jättebra! tyckte jag. Då vet jag ungefär hur jag ska förhålla mig till dygnet.
Men "INTE SKA JAG FORTSÄTTA SÅHÄR!"
Nu vill han inte sova middag längre  (igen). Philip har på grund av det här (?) för första gången på mycket länge vaknat först mellan 7'00 och 8'00 på morgonen (killen är väl trött av att inte sova på dagen), de senaste tre dagarna. TOPPEN! Men hur påverkar det honom i slutändan? Han vill INTE sova på dagarna. Men när han blir såhär trött på kvällen, tycker jag att det är tecken nog på att han BEHÖVER sova.

Efter tre dagars dåliga middagslurer slutade veckan med att Philip somnade 18'15. Stackarn' var så trött att han inte ens orkade grimasera när jag lade honom i sängen för att dra ner rullgardinen och sätta igång CD-spelaren. Hur tidigt kommer han att vakna imorgon?

Jag tänkte, eftersom han har sovit bara en liten stund på förmiddagen och en liten stund på eftermiddagen i veckan, att jag skulle försöka få ihop det till en längre period efter lunch. Det underlättar när han ska börja på dagis.
Men om hans vecka ska sluta på det här viset, Är det värt det?

Hur kan man kalla det RUTIN när barnen hela tiden ändrar dessa precis när man har lärt sig hur de vill(e) ha det?

Rida rida ranka...

Idag var jag och lill-prinsen hos mina föräldrar för att jag skulle rida.

Saffie (hästen) är förmodligen brunstig, så hon var lite istadig. Men med graman och mycket galopp, lugnade hon sig lite och vi kunde trava (hoppa) över lite bommar. Hihi* Saffie ville inte trava lugnt, hon ville HOPPA! Men hon lugnade sig efter ett tag här också och i det stora hela är jag ändå ganska nöjd med min ritt.
Det är inga maskiner de där hästarna. De kan ha dåliga dagar (veckor) precis som vi. Det är bara att vänta ut henne och fortsätta träna nya saker igen när hon är bättre.

När vi senare skulle släppa ut hästarna igen, fick Philip sitta på Kina (lilla ponnyn) medan hon gick ut till hagen. Så mamma höll Kina, pappa höll Philip och jag sprang efter med kameran. Jag tror att Philip tyckte det var lite kul, eftersom han skrattade där han satt.
Tänk om han blir en ryttare när han blir stor precis som sin moster (och lite sin mamma)? Det är en DYR hobby. Börja leta sponsorer redan nu?

RSS 2.0