Liten blir stor - Blöjträningen slut?

Philip har varit jätteduktig sedan vi tog blöjan. Han har lyckats riktigt bra med att lära sig känna av innan. Och det har gått ganska fort ;)

Han har nu varit blöjfri i två månader och 23 nätter... Tänk vad tiden går fort! Men jag funderade på om jag fortfarande kan kalla det för potträning? Eller är den så kallade Potträningen färdig nu?
Hur vet man när potträningen är slut?

*Litenblirstor*


PT - Mat

Sedan jag börjat min nya livsstil med mål att tajta till och stärka, fått order om att lägga om mina måltider och äta mer (och hälsosammare). Med tanke på hur mycket jag tränar, är det ju viktigt att komplettera med rätt energi...

Men att få på pränt att jag ska äta en dubbelt så stor frukost mot vad jag ätit innan, äta lagad måltid både lunch och middag och dessutom 2 mer 'mättande' mellanmål per dag än jag gjort tidigare, känns ändå lite mastigt. Och lite mer tidskrävande än att "ta ngt i farten".
Men kanske är det som med allt annat... Jag ska kanske bara komma igång och få detta till rutin..?

<3 Livsomställning - Mot ett bättre liv! <3


Plugg vs jobb

Nu börjar det närma sig. Snart är mitt liv som student över! Även om jag har en kurs och lite praktik kvar, så kan jag börja skymta det efterlängtade ljuset!

Jag har "bara" ett problem med min vidare utbildning till våren... Att den kursen jag ska läsa, bara går dagtid, 50% över hela terminen... :-/ och 50% studier betyder 50% studiemedel... Hur ska jag kunna finansiera mitt liv nu..?

Så jag skickade ut mitt cv till Malmös alla förskolor, i förhoppning om en 50% tjänst... Ett dygn senare var jag bokad på tre intervjuer (som blev 4)... Till 100% tjänster...
Men jag måste ju ha pengar!

Min kurs finns inte på distans, så jag kan inte lösa det på det sättet... Hur löser jag det här?

Jag har nu sökt alla didaktiska Mattekurser på distans som finns... Kanske kan jag få tillgodogöra mig dem? Jag har även anmält mig till Mattekursen som går samtidigt som min sista kurs... Fixar jag det..? Men jag måste ju klara mig även efter jul... Kanske jag kan söka en 50% tjänst ngn annanstans..?

Det här med utbildning i två omgångar, är verkligen problematisk!

*förevigtstudent*


Liten blir stor - Blöjfri på natten

Philip har sedan vi släppte blöjan varit torr (nästan) varje natt. Det gånger som blöjan varit lite våt, kan jag nog räkna på ena handen. Men i nästan tre veckors tid har det varit torra blöjor jag har slängt på morgnarna, så när det nu exakt är ett och ett halvt paket kvar och Philip varit helt olycksfri i två veckor, tänkte jag att vi skulle gå ta sista steget mot att bli stor... (nappen ryker snart med, men en sak i taget)
Så jag bäddade sängen med ett skötbordsunderlägg över lakanet och Philip sover i kalsonger.
Så nu håller vi tummarna!

<3 Ingen liten bebis längre <3


Min första PT timme

Sitter i soffan med en mysig filt om mig och känner hur kroppen är öm...
Jag har idag inlett ett nytt spännande äventyr. Min första (riktiga) träning med personlig tränare. Någon som planerar och står vid min sida, bara för min skull! Någon som skriker på mig, som peppar mig, som får mig att orka så mycket mer än jag kunde tro! Att dessutom peppas av någon som vet vad jag går för och som jag redan fått förtroende för, gör ju klart saken ännu lite bättre. Då känner jag att upplägget för min träning verkligen blir den rätta för just mig... även om jag känner sorg över att jag nu fått passförbud. Min älskade zumbaträning blir 50% mindre
(jag måste få beklaga mig lite)

Då det var första gången, fanns det lite som skulle göras först. Det var två styrketest och mätningar.
Att mäta omfånget runt mage, bröst, rumpa, lår och armar kändes lite motigt. Tja, kanske inte armar och bröst men...
Jag kan fortfarande se buttiga onyttiga Alexandra framför mig...
(ingen våg, så fick försöka minnas)
Men det kommer ju bara att visa på mina framsteg, så jag får väl tänka på det. :))
Styrketesterna gick nog ganska hyfsade tror jag. :) med tanke på hur lite tid jag spenderar i gymmet i förhållande till konditionspassen... ;)

Men nu kör vi! Ska testa ett nytt konditionspass med nu, som komplement (kompensation?) för den borttagna Zumban. Cycling ska tydligen vara bra för mig... ;) Får väl se om jag kan hitta någon lämplig instruktör... ;))

Så ett exempel på hur min träning kan se ut från nu:
Måndag: Vila
Tisdagar: PT
Onsdagar: Zumba (den får aldrig tas bort!)
Torsdag: Vilar nog här med. Blir ju deppad att träna "fel"
Fredag: Cycling
Lördag: Gymträning med min coola mamma
Söndag: Har jag glömt något..?

<3 What doesn't kill you, makes you stronger <3


RSS 2.0