Tänder.... en hel vetenskap!

Philip har nu (för snart tre veckor sedan) fått sin första tand och då borde jag veta vilet/vilka utav alla olika symptom som gäller honom vid tandväxt! Vad ingen sa till mig var att varje tand kan ge olika symptom på barnet. Vid förra tanden blev Philip grinig i fyra veckor och matvägrade bara de tre sista dagarna. Men nu...
Grinig, hängig, matvägran (i snart två veckor) och läckage i rumpan. När kommer tanden?

Förra gången tog Philip iallafall flaskan, så att jag fick i honom lite mat. Den här gången vill han inte ens ha fruktpuré.

Det är inte klokt vilka olika symptom små bebisar kan få när de ska ha tänder: feber, diarée, kinkig, matvägran, hängiga är bara några utav alla de symtom jag har hört kan vara samband med tändväxt. En del barn får inga symptom alls utan deras tänder upptäcks med skeden vid matning.

Att det gör ont att få tänder vet jag själv som har fått mina visdomständer (de andra kommer inte jag ihåg), men alla andra symptom?? Och oavsett om dessa har samband eller inte, så längtar jag tills tanden kommer och dessa beskymmer (förhoppningsvis) försvinner.

Fototmodell för en dag!


Var på The studio Malmö idag med mina pågar. Där fick vi en sminkning (inte lilleman), hårstyling och fotgrafering.

Först fick vi skriva in oss i deras datasystem för att sedan sitta och vänta i supermysiga soffor och dricka kaffe och knapra jordnötter.
Vi fick bilder tagna på hela familjen, parbilder och enkelbilder. Tre ombyten skulle vi ha med oss och vi fick bilder tagna med alla olika kläderna.

Jag kände mig som en fotomodell under hela tiden vi var där. Att bli stylad och fotat var superkul. Jag fick till och med hjälp med olika ställningar jag kunde ha när bilderna togs. Fotografen berättade hur jag skulle ha händerna, fötterna och huvudet. Kan jag fortsätta med det här yrkesvalet när mammaledigheten är slut?
Jag tror tyvärr inte att det är lika enkelt att ha modell som yrke, eftersom jag inte tror att fotografen är lika tydlig med vad han/hon vill att du ska stå.

Jag är imponerad över hur duktiga de var på The Studio och vilka fina bilder vi fick på oss. Jag kan helt klart rekomendera det för alla som behöver känna sig fin. Tyvärr (ja det finns ett litet sådant) är bildena fruktansvärt dyra. Och de vill att vi ska betala kontant eller med kort på plats (men har faktura och delbetalningsmöjligheter till förfogande). Men det är ganska kul att ha några bra bilder på sig. Speciellt för mig som alltid ser ut som "Kom-hjälp-mig-dö" på bilder tagna framifrån i vanliga fall. 

Tack för en trevlig eftermiddag!


Rytmik - motoriskt utveckling

Idag var jag och lillprinsen på rytmik på församlingshemmet för andra gången (tredje om man räknar inskrivningen). Han fullständigt älskar det! Han är alltid den som håller låda och sjunger (efter att vi andra har slutat) alla låtarna på sitt eget lilla vis.
Rytmik är för er som kanske inte vet sång, musik och dans med eller utan barn.
Sång, dans och liknande rörelser är super för motoriken hos små barn. Plus att Philip sover bättre middagslur efteråt ;)

Men jag måste säga att jag blev lite komfundersam idag när ledaren berättade att vi ska måla nästa vecka... "jo tjena, de här småttingarna?" tänkte jag. De har ju precis lärt sig koordinera sina händer till att sträcka sig efter och hålla i leksaker.

Jag måste i dessa sammanhang tänka pedagogiskt, precis som på jobb. Inga utmaningar är för stora. Philip och de andra barnen kanske är små, men de kan ju (som jag skrev tidigare) alla gripa och hålla i saker, så varför inte en svamp med färg? De får ha lite gamla slitna kläder på alt. inga kläder alls. Så frågan är snarare; Hur ska jag få hem min nermålade son efter rytmiken nästa vecka? Ska jag ha en filt att linda in honom i eller ska jag helt enkelt ha badbaljan med mig?

Jag får fundera på det till nästa vecka :p
Ha det gott där ute!


RSS 2.0