Tågresenär...

Nu har jag bestämt mig... Jag ska börja ta tåget till skolan. Detta för att jag känner att jag tappar två timmars studietid varje dag på att köra bilen till och från skolan. Om jag sitter på tåget, hinner jag i lugn och ro läsa och skriva mina uppgifter. Men min fråga är hur jag ska göra med Philip. Det tar lite drygt en kvart att gå från hans dagis till tåget, men om man blir sen går det klart fortare att cykla. Problemet är att jag inte kan knäppa loss Philip ur cykelstolen :( eftersom jag inte får grepp om spännet. Så... ska jag cykla eller gå?

Sen är klart ett problem hur jag löser de dagar jag ska lämna Philip på dagis redan kl 7 för att vara på skolan kl 8. Jag ska ju få upp honom ur sängen, få på overallen o dyl. innan vi kan komma iväg. Tänk så missar jag tåget! Hujedamig!

Det kanske ska tänkas på lite till, eller iallafall tills jag får rätt på cykelstolen ;) Bara att börja öva!

<3 Varje minut är viktig i studietid <3

Fika

Idag var jag och Philip på Center Syd där vi träffade Emma och hennes söta döttrar Maya och Enya.
Vi bestämde att träffas på Center Syd kl 10'00 men hade missat att de inte öppnade förens kl 11'00. Därför körde vi bort till Järavallen Strövområde och tog en promenad, innan vi åter körde till Center Syd.

Vi tog en lunch på Graffiti innan vi begav oss på en promenad runt i byggnaden för att få min lillskrutt att sova. Detta visade sig vara ett omöjligt uppdrag och vi beslutade oss för att ta en kopp te efter vår "långa" promenad. ;)

Massor av snack och skratt blev det och det kändes knappt att vi inte träffats på hur länge som helst. Av olika anledningar har vi inte kunnat ses, men nu ska vi verkligen försöka träffas oftare och verkligen hålla kontakten.

<3 Vänskap <3

Philips häst <3

Igår var vi, efter min lilla föreläsning/litteraturseminarie/genusdiskussion (vet inte riktigt vad jag ska kalla det) i skolan nere hos mina föräldrar hela familjen. Emil var ledig från jobbet, vilket gjorde att Philip var hemma från dagis och på så vis kunde vi köra ner direkt efter skolan.

Mina föräldrar har som bekant för många av er hästar, ett stort (?) grått sto vid namn Sapphire och en liten ponny vid namn Kina. Philip älskar alla "äst"ar men framförallt älskar han lilla ponnyn.
Philip både klappade och (nästan) matade Kina med godis igår. Han kunde inte hålla ut handen som man ska, utan höll godiset mellan tummen och pekfingret. Det här gjorde att Kina inte vågade ta den, utan slog godiset ur handen på honom med läppen, så fick jag ge istället :) Men klapp på mulen fick hon flera gånger och även matad med några halmstrån som Philip hittade på golvet. 
Men han kan inte säga Kina, utan det blir "Nina" i hans lilla barnamun. Det blir ju ingen större förändring om vi kanske ska döpa om Kina till Nina :p Philip pratar ofta om "Nina" och berättar vad hon säger (låter mer som rytning, än gnägg).

<3 Philip betyder "Hästvän" <3

Jensen's Bouefhus

Igår kom Emil hem från en vecka i Trelleborg där han har flyttat källartrappor. Ja, jag vet... jag undrar också hur det går till... :p

Jag tyckte att vi hela familjen kunde ta tåget till Malmö för att gå på vår favorit restaurang där, Jensens Bouefhus. Emil var lite negativt lagd åt att ta  tåget, men gick till slut med på det.

Dit var inga problem att ta sig. Tågen gick som de skulle och vi kom ner till Malmö 15'54. Det var riktigt spännande att åka tåg till Triangeln ;) vilket jag aldrig gjort tidigare. (Jag vet, det har gjort det ett tag nu, men jag har kört bil) Vi visste inte åt vilket håll vi skulle gå och naturligtvis kom vi upp helt på fel sida och fick knata i det kalla vädret en bra bit längre än planerat.

Middagen var trevlig och vi fick ett trevligt bemötande av Emils gamla kompis Jenny. Philip ville inte uppföra sig riktigt igår dock, och tramsade mest hela tiden. Men det var bara bordet bredvid som blängde lite på oss när de gick. Övrig personal och gäster tyckte att det var kul att se sådan glädje från en så liten kille över att få gå på restaurang. :)

På hemresan hade vi inte lika mycket tur... Tåget kom iväg 6 minuter för sent från Triangeln och blev stående på Centralstationen lite längre än vanligt. Totalt blev vi nog en kvart försenade till Landskrona. Philip somnade i vagnen på tåget. Han kunde inte hålla sig vaken där heller... Det är så skönt att bara kunna slappna av och somna och låta mamma och pappa se till att man kommer hem.

Och jag som började fundera på om man inte skulle ta tåget till skolan ändå, för att få lite extra studietid... Hinner jag med att hämta lillplutt på dagis om tågen blir sena? Vad ska de tycka på förskolan? Nej, nu hypertänker jag igen... SLUTA!! (som det så fint står i en bok jag läser)

<3 En lyckad kväll som tyvärr blev lite försenad <3

Tjejmiddag

I lördags skulle jag åka hem till Annelie för att hon, jag och Rosita skulle göra middag tillsammans, som vi brukar göra med jämna mellanrum. Det var tänkt att jag skulle åka själv, barnfri, men så blev inte fallet. Emil hade inte den tid han trodde att han skulle ha, så efter en diskussion fram och tillbaka, kom vi fram till att liten fick följa med mig iallafall.

Det blev en stressig eftermiddag, eftersom vi först hade simning 14'10-14'40 och sedan skulle duscha, byta om och vara hos Annelie kl 16'00. (Och hon bor inte i Landskrona, om jag säger så) Det blev en snabbdusch av Philip och en avspolning (låter som om jag är en häst) av mig innan vi sprang vidare till omklädningsrummet. Men vi lyckades... tja, vi var inpackade i bilen 15'10, tio minuter för sent, men dock.

Väl på plats började matlagningen. Philip fick sitta och rita vid bordet medan jag och de andra tjejerna delade upp oss på små stationer; Räkskalning, avokadomosning+turkiskt yoghurt+ citron och bakning av bröd. Det vi skulle tillaga var Avokadosoppa. Spännande!

Resultatet blev väldigt gott! Det tyckte även Philip, som efter att ha plockat räkorna ur soppan med fingrarna sedan åt upp nästan all sin soppa (med lite hjälp av sin mamma förstås).
Så Annelie. Om du läser detta inlägg, får du gärna skicka över receptet på soppan till mig för framtida bruk. Även receptet på baguetterna :)

<3 Mysig tjejmiddag <3


Pedagogiskt drama I

Idag hade vi första föreläsningen i den här kursen. Och vi diskuterade vikten av att jag som pedagog har utstrålning och kroppsspråk som talar om att jag tror på och tycker om de uppgifter/övningar jag gör med eleverna. Jag måste kunna motivera alla eleverna till en vilja att finna sitt eget lärande. Ja, jag vet... det påminner om kursen jag läste innan, men här tittar man på ett annorlunda sätt och hittar ytterligare ingångar till undervisningen.

Idag fick vi lära oss namnen på våra kamrater likt en ny klass måste lära känna varandra innan gruppen kan sammansvetsas ordentligt. Det är viktigt att jag som pedagog skapar ett tryggt rum där eleverna kan känna att de har ett safe space. Detta för att de ska våga prova olika saker och att de vågar misslyckas utan att känna skam. 

Jag kommer att vara den perfekta läraren när jag kommer ut. Jag kommer att ha Specialpedagogik, Pedagogiskt ledarskap och Pedagogiskt drama med mig från min utbildning. Jag kommer klara allt! ;) Eller, tja, jag kommer att ha några tankar om de olika händelser som uppkommer och undervisning jag ska bedriva. 

Nu hoppas jag bara att resten av utbildningen är, om inte lika inspirerande så iallafall inspirerande nog till att avsluta så att jag kommer ut och får prova alla mina underbara idéer. Det är ju lite svårt att göra det på en veckas praktik ;) 

<3 Läraryrket - Klart någonting för mig <3 

Studiestöd

Jag fick ett meddelande från Csn idag angående min ansökan om studiestöd inför vt-11. Det stod att jag inte hade tillräckligt med poäng från förra kursen för att bli godkänd som sökande. Men HALLÅ!! Den andra kursen är ju precis klar. Hur ska de ha kunnat skriva in mina poäng för den? I ett samtal med kundtjänst sa de att de måste se att jag har minst 22 hp från förra kursen innan de överhuvudtaget kan börja bearbeta min ansökan. Så några pengar får jag inte den här månaden, men jag får det retroaktivt när de har bearabetat om jag blir godkänd.

Jag frågade hur jag skulle göra inför nästa år för att det inte ska bli liknande situation och då sa hon att jag ska söka för hela läsåret istället för en termin i taget. Så enkelt! Men jag vågade inte det eftersom jag bara läste sidoämnen den här terminen och inte riktigt visste vad jag skulle läsa den här. Men nu vet jag och jag får ha lite koll på när de bearbetat det så att jag kan lämna en studieförsäkran och få mina pengar.

En sak är säker! Det är tur att vi har en inkomst till i den här familjen. Jag vill inte tänka på vad som skulle hända om jag var själv... :(

<3 Sök aldrig studiestöd en termin i taget! <3

Opponering

Igår hade vi opponering på de texter vi har skrivit som en avslutning på kursen. Den skulle beskriva hur jag vill arbeta i skolan/förskolan i framtiden, alltså mitt pedagogiska ledarskap.

Kursen var väldig givande tyckte jag och gav mig många idéer om hur, men också hur jag inte vill arbeta i skolan för att alla elever ska få en möjlighet att utveckla en motivation till lärande. Jag ska se till allas olikheter i inlärningen och skapa ett tryggt och motiverande klimat. Att se varje elev varje dag är också en viktig punkt osv.

Och igår var det som sagt opponering, dvs att vi skulle läsa varandras texter och låtsas att vi var en rektor på skolan och granska texten och tankarna. Jag har lite problem med att kritisera (negativt) eller ifrågasätta en annan vuxen persons arbete och bad om ursäkt efter många av mina frågor.
Min opponering var jag mest orolig över. Jag hade inte skrivit på likande sätt som övriga i gruppen utan hade skrivit min text flytande. (som jag hade fått okej av kursledaren) Men det verkade ändå som de övriga tyckte att min text var bra och när det var tid för mentorn att opponera (enskilt), sa hon också att mina tankar var bra. Hon gjorde mig dock medveten om att jag mot slutet av texten övergick mycket i talspråk och tappade mitt fina skriftspråk. "Det krävs en rejäl uppstramning..." Jag blev lite nervös 'ska det kompletteras? Det är ju mycket'
Men när jag frågade henne om det, sa hon att jag inte behövde komplettera den, bara jag tänker på det till nästa arbete. Betyder det att den är godkänd?

Nu återstår att se vad de beslutar sig för angående min insats i kursen. Jag hoppas på det bästa!

<3 Var personlig, men aldrig privat <3

Sats

I november sökte jag upp en personlig tränare som kunde hjälpa mig komma igång med träning mot en piggare, starkare och förhoppningsvis en varmare kvinna... Men när det väl var dags att börja träna själv använde jag mig av Emils långa arbetstider som ursäkt att inte träna ordentligt. Så därför har jag inte tränat under hela december. Men nu sätter jag igång på riktigt och låter mitt lillhjärta följa med så ofta det går för att han inte ska glömma bort minisats. Jag trodde att han skulle bli jätteledsen idag när jag lämnade honom, men han hade bara fällt ett tiotal tårar när han insåg att jag verkligen gått. (Han var för upptagen med alla de fiiina leksakerna, så han hade inte tid att komma och säga hejdå)

Men guud vad det är jobbigt att träna efter en personlig tränares plan... tycker inte att de är riktigt kloka på det där stället...  Träning av benen, rumpan, ryggen, bröstet och förstås magen. Men jag får inte göra vanliga situps eftersom jag har en nackskada (ridolycka) som gör ont vid sådana rörelser... jag ska göra träningarna på en pilatesboll. Ni har kanske inte sett Hipp hipp allihopa, men förra veckan hade Tiffany med sin kompis Angela till Pilates Boll träning. Angela trillade av bollen... behöver jag säga mer... :p Min tränare kom förbi och jag klagade lite till honom och han bara skrattade åt mig och sa "ja, men du är ju på god väg. Satsa på några fler nästa gång!" Grrr! När jag fått ihop pengar till det ska jag boka träning med honom så att jag kan klaga på hans fantastiskt omöjliga övningar direkt till honom. :)

Nu är bara frågan; Hur gör man med träningsvärk? Ska den vilas bort (3-4 dagar) eller ska den tränas bort? Knepigt värre! ;)

<3 Övning ger färdigheter <3

Lagerhaus

Idag var planen att vi skulle snabbt sätta upp en fin hylla som vi fått av mamma och pappa för att jag sedan skulle kunna åka till Lagerhaus och handla lite ny inredning... Men att sätta upp den hyllan på väggen visade sig vara mer besvärligt än vad vi hade planerat. Väggen ville inte låta borren komma in och därför kunde vi inte sätta fast hyllan. Emil tryckte med hela sin tyngd och kämpade som ett djur för att få borren att gå bara en millimeter längre in, men den vägrade... Så tillslut stack han iväg till Jem o Fix och därefter hämtade han sina arbetsverktyg i firmabilen...


Efter mycker om och men (och några svordomar inombords), kom hyllan upp och när Philip och Emil gick och lade sig smet jag iväg till Malmö. På Lagerhaus fanns hur mycker fina saker som helst och jag började plocka ner i min korg... Naturligtvis kunde jag inte hålla mig inom gränsen (presentkortet) <3
Hemma igen satte jag upp mina fina saker. Hyllan blev superfin, och även badrummet fick en ny touch. Helt nöjd kände jag mig. :)


Så nu när julsakerna blev nerpackade känns det inte så farligt trist eftersom jag har min fina hylla och mitt fina badrum :)


<3 Älskar min familj <3

Städning på schemat

Idag har jag ägnat större delen av dagen till att vila och städa. Jag har menat att göra det några dagar nu när jag har haft egenstudier, men har alltid hittat något annat som behövdes göras. Exempelvis leta böcker till kursen som börjar på torsdag (onsdag), ordna registrering till min utbildning som jag återupptar i slutet av mars. Tydligen kunde de inte meddela mig att jag måste göra en omregistrering manuellt innan utan först när jag får problem med CSN kan de säga det. :( Men nu är det ordnat och jag får mina pengar och kan börja min utbildning igen. :)

Och var jag än tittar är det fler leksaker; klossar, gosefiltar, bilar, kritor mm. Hur kommer det sig att Philip inte kan hålla sina leksaker på sitt eget rum? ;) 

Så idag står det som sagt "Städning" på schemat. Det är först när man svabbar golven som man märker lägenhetens verkliga storlek ;) Jag blir ju aldrig färdig! Och när man är klar, går det tjogo minuter så är det kladdigt och smutsigt igen. 
Men nu är jag klar för denna gången och det väntar bara avtork på hyllor och skåpsluckor...

Finns det ingen som är intresserad av städning, tycker det är roligt som kan komma hit och städa åt oss? ;) Jag tycker det är såååååå tråkigt att städa och gör det inte gärna. Men det måste göras för att inte hela hemmet ska ruttna ;) hehe*

<3 Det är stökigt med små barn <3

Förskola

Nu har Philip återkommit till sin vanliga förskola och mött sina vanliga fröknar. I måndags samt igår var det en mycket ledsen plutt som lämnades till sitt öde (kändes det som). Han grät och var uppriktigt ledsen; "MAAMMAAA!" ropade han efter mig när han och fröken gick in och jag stängde dörren... Det skär i ett mammahjärta att se och höra sitt barn så ledsen. Men jag lyckades gå därifrån och komma iväg till skolan.

Idag gick något bättre. Eftersom vi är i slutet av kursen och inte ska ses i basgruppen förens kl 11'00 behövde jag inte lämna plutten förens kl. 9'30. En mysig morgonlunk hemma, med gräl "bara" om frukost och tandborstning. Och lämningen på dagis gick kanon. Det var en avslappnad kille som lämnades över till fröken och visst... överlycklig var han inte, men han var inte så ledsen att han grät. Och faktum är att han själv sträckte sig mot fröken när jag skulle gå. :) Det gläder ett mammahjärta! <3
Dock vet jag inte hur det går sen för liten... Han åt ungefär två tuggor på sin smörgås i morse och vägrade att äta mer. Av egna erfarenheter vet jag hur fantastiskt trött man blir om man inte får ätit frukost, så jag misstänker att det kommer att vara en trötter kille jag möter när jag kommer och hämtar ikväll. Men vem vet... kanske han piggnar till när de ska plundra granen idag. Då skulle de fika och dansa, så det borde kanske pigga upp honom.

<3 Det finns alltid någonting en mamma oroar sig för kring sitt barn. <3

Babysim

I lördags började en ny termin på simningen för mitt lilla hjärta. Simning är någonting som uppskattas jättemycket från hans sida vilket även gör mig väldigt glad. Jag tycker själv det är väldigt mysigt och anslappnande att simma. Det gör ju ingenting att magtrakten blir vältränad av reglebunden simning ;)

Det roliga med simningen just nu är att Philip har kommit på att han bottnar i barnpoolen (där vi har lektionen). Så nu "fuskar" han i övningar som handlar om att klättra längst väggen och bara hålla sig i stången... Philip håller i stången, och går längst botten... Är han lik sin gammelfarmor eller vadå? :p

"Koka kaffe" tycker han också är kul. Nu har han lärt sig att man ska blåsa i vattnet, men tycker att det är mycket roligare att ropa "Aaaaa!"  och stoppa hela ansiktet i vattnet. Bubblor blir det, och skoj tycker han att det är.

Åka rutchkana ner i vattnet med huvudet före är superkul tycker han också. I lördags klättrade han själv upp på den och lade sig med armarna ovan huvudet, liggandes på mage med ansiktet framåt och for ner för rutchkanan. "Hehe!" Ropade han när han sedan blev upplyft ovan vattenytan igen.

Tänk om han kunde visa den här lyckan inför att bada i något kallare vatten!

<3 Babysim - Vilken lycka för barnen! <3

Busfabriken

I fredags var jag och min underbara son på Busfabriken i Helsingborg för första gången. Det var lite svårt att hitta dit eftersom vägbeskrivningen inte skrivit "Håll mot Berga" efter direktionen höger i rondellen. Så vi kom nästan ända fram till  Höganäs innan jag kände att vi nog var på fel väg... :p

Men väl på plats kom vi först in till ett litet rum där vi hängde av oss våra kläder och skor innan vi gick för att betala vårt besök.


Innan vi kom in i själva leksandet skulle Philip klappa på alla de fina elefanterna längst vägen, och hade jag inte lett honom därifrån, hade han nog stått där än... ;) Men vi kom tillslut in i leklandet där vi genast började klättra in i tornet... Det var för högt och för anordnat för de lite äldre barnen att jag inte ville släppa Philip fri där inne själv (babylandet var inte kul, tyckte han).

Rutchkana, hopptorn, klättra, krypa, gunga ja allt kunde barnen göra därinne, men en sak är säker... det är inte meningen att de vuxna ska upp där... så trött jag blev!


Middagen denna dag blev korv m pommesfrittes för liten och en fish n´chips för min del. Tyvärr kunde jag inte äta den eftersom någon snille hade hällt curry i remouladsåsen och det smakade vidrigt! Tänk om gott folk!


En lyckad eftermiddag tillsammans med min lilla älskling! Philip var helt speedad när vi åkte därifrån, fast klockan då var tio över sex ;) Helt klart värt fler besök!

<3 Älskar min familj <3


Snart klar med kursen

Nu är också den här kursen snart slut, den individuella uppgiften är inlämnad, och jag har tittat och skrivit respons på en annan basgrupps tankar om en bok. På måndag görs den sista uppgiften i basgruppen (Bedömnin) som sen redovisas på onsdag. Sen är det bara att vänta, vänta på att ha en oppunering på min inlämnade uppgift den 18 januari och därefter är kursen slut. Så skönt! Visst, kursen är ju inte helt klar förän jag har fått Godkänt och kanske jag behöver en omtenta, men då får jag göra det helt enkelt. :)

För nästa kurs heter Pedagogiskt ledarskap... Det ska bli så kul att läsa den kursen och jag har på känn att det kommer bli en superkul kurs!

Så nästa vecka är det tid att bege sig ut och leta rätt på kurslitteratur för nästa kurs och börja läsa läsa och läsa!

<3 Love <3

RSS 2.0