Är jag Malmöbo nu?

Nu är kartongerna tömda och uppe på vinden, och allt är på plats. Tack mamma och pappa!
Jag hittar ! i princip överallt och har till och med lärt mig några gatunamn. Jag har börjat promenera dit jag ska (i dåliga skor vilket inte mina fötter tycker om) och utvecklat någon form av tidsoptimism, något som jag inte haft sedan jag bodde hemma.
Är jag Malmöbo nu?
<3


Hur tänkte ni nu...?

Philip och jag har nu i snart en månad åkt kollektivt till förskolan i Landskrona. Klockan 8,00 går tåget från Malmö C, mot Helsingborg via Landskrona.
Varje gång får konduktören be om ursäkt för att tåget kör med reducerad hastighet till Lund... "... vi har ett långsamtgående tåg framför..." Men det har vi ju varje morgon... Hur tänkte Skånetrafiken nu? Var det smart att sätta ett Pågatåg så nära framför ett Öresundståg? Var det smart att sätta ett Öresundståg i så nära anslutning till Pågatåget?
Visst att vi vill ha fler tåg i rullning, men med förseningarna vinner man ingen tid på att ta ett tidigare tåg... Hur tänkte ni nu?


Sommarjobb!!!!!

Nu börjar jag bli fruktansvärt stressad över sommaren som är på väg!

Inget plugg = inga pengar!!!

Jag har börjat höra mig för om vikariebehov, samt extrapersonal, men kammat noll än så länge. Hur ska jag kunna försörja mig och Philip, utan jobb?

Jag har kunskap inom reception, kassa samt barn. Var finns jobben??


När blir det min tur?

Sitter jag åter på skolans bibliotek och slukar böcker... eller, jag försöker koncentrera mig på alla de texter jag har framför mig. På onsdag är det en ny hemtenta, en tenta som vi har 24 timmar på oss att skriva. 24 timmar! När ska vi få sova? Jag behöver ju all tid jag kan få... Jag sitter och tänker på alla som är klara med sin/sina utbildningar, vad det än må vara. Alla ni som kommit ut i arbetslivet och får praktisera vad ni lärt er. Själv vet jag knappt vad det är jag lär mig... Just nu känns bara allt så tungt och tröstlöst, som om jag aldrig kommer att bli färdig. Jag fick höra häromdagen av en lärare här på skolan, att vi inte kommer att få någon lärarlegitimation, dvs att vi inte kommer att vara behöriga att undervisa och bedömma barnen i skolan när vi är klara med vår utbildning. Vad F'N har jag då gått 3,5 årig utbildning för???? Hur tänker regeringen nu? Ska jag behöva studera ytterligare år för att få min förbaskade legitimation? Bara för att någon kommit på att man ska ändra utbildningen för lärare... Det känns ju inte lönt att komma ut på sin verksamhetsförlagda tid (VFT) och träna sitt ledarskap i ämnen som jag ändå inte får undervisa när jag är klar! När ska det bli min tur? När ska jag få känna mig duktig och känna att jag faktiskt nått mitt mål? Ljuset i tunneln är så svagt, att jag bara kan ana det. Än är det långt dit. När blir det min tur??? <3

Flyttdag 3 - Nu börjar det bli mysigt

Idag fortsatte uppackandet med kartonger, påsar etc.
Jag lagade och åt mat vid mitt mysiga köksbord och tyckte med ens att det blev riktigt mysigt. Även om jag fortfarande inte får flytta in i de övriga rummen, så känner jag att det kommer gå fort!

Philip berättade allt för sin fröken imorse om sitt rum (som inte är inrett än men ställt en rutchkana).


Flytt dag 2

Idag fick jag med mig Philip för att kunna fortsätta packa upp kartonger. Genast blev allt mer kaos. Han ville hjälpa till, snäll som han är, tar tag i det öppnade pastapaketet och lyfter... Uppochner!!
Medan jag plockar pastastrån från golvet, sitter han sen och bryter stråna ett efter ett till små, små bitar... Till sin mammas förtret!

Ja livet blir inte tråkigt med barn! Älskar dig mitt hjärta! <3

<3


Flytt...

Igår startade det... Mitt flyttprojekt...
Men golven i hall, samt stora och lilla sovrummet måste bytas innan jag får flytta in där...

Jag samlade alla som inte var lama eller på annat sätt otillgängliga och så bar vi kartonger, och möbler... Det tog sin tid att få ner allt från Landskrona och sen en vända ner om mamma och pappa för lite till... Men vi hann och få allt in i lägenheten (i vardagsrummet) innan klockan var halv tio... På kvällen... :p

Jag vill återigen säga tack till alla som hjälpte mig igår!

<3


Sjukling - fast det vet du inte själv

En trött hängig plutt i famnen igår. Men han hade ju inte sovit middag...

Men efter många övertalningsförsök tog jag tillslut tempen på mitt hjärta... 39,1... Okej, nu väntar vi på att detta antingen utvecklas eller försvinner av sig själv...

Men det roligaste är ändå att lilleputt idag inte tycks förstå att han är sjuk och att man ska ta det försiktigt och lugnt när man har feber. Han är idag överallt och ingenstans... Precis som vanligt alltså ;-)
Nät förlorar man den energin, för det hade jag aldrig klarat ens med 38,3...?

<3


Sittplats - Vems plats?

Jag förstår att det blir trångt. Jag förstår att det blir varmt. Jag förstår till och med att svenskar inte vill ha närkontakt med folk de inte känner!

Vad jag inte förstår är vantars, väskors och jackors plats är. Varför ska de få en egen sittplats?
Du har en krok i jackans nacke, fickor att lägga vantarna och gott om plats under stolen eller i ditt knä för din lilla Gucci...!

Så gör nu plats för de människor som av olika orsaker behöver! Visa lite hövlighet, lite känsla för medmänniskor och sluta vara egoistiska!

<3 Var mot andra som du själv vill bli bemött <3


RSS 2.0