Lärarutbildning

Hur kan det vara så svårt att skriva en analytisk text? Hur kan det vara så svårt att få ner alla sina "smarta" tankar på papper?
Jag har precis skickat in min delexamination 1 på It's Learning, men kan fortfarande inte riktigt släppa den. Jag är alltid lika nervös att jag ska ha missförstått någonting, eller att jag har flummat ut i tankar som inte har i texten att göra. Till på köpet har jag lyckats skriva en halv sida för mycket... Hur ska det gå?

Att man alltid ska behöva oroa sig så fasligt mycket för en liten text man måste skriva. Det handlar ju bara i slutändan om relationen man bygger upp som pedagog till sina barn/elever. Iallafall om du frågar mig! Jag ska ju "bara" jobba i förskolan eller grundskolan och kommer nog inte behöva skriva stora högskoletexter till eleverna eller deras föräldrar. Jag kommer bara att skriva lättare veckobrev som handlar om saker som blivit gjorda eller som ska göras. Varför ska dessa jobbiga, stressmoment uthärdas? Teoretiker och teorier kan man bygga upp av att läsa böckerna... Men jag tycker inte att vi ska behöva skriva och testas på andra sätt än under VFT-veckorna eftersom det faktiskt visar sig om du har en plats där som lärare eller inte. Om du är behörig!

Jag älskar att skriva och jag gör det mycket, om allt som Philip hittar på (är rena 'Alma Svensson', Emil i Lönnebergas mamma), om saker jag gör, om intressanta saker jag hör eller läser etc. Men jag får ont i magen, när texten jag skrivit ska bedömas och bedöma om jag är lämplig pedagog eller inte.

<3 Lärarstudent med många åsikter <3

Träning

Jag börjar äntligen se och känna resultat av min träning. Mitt älskade troll har kämpat med mig hela våren. Han har varit så duktigt och hängt  med mig till Sats tre gånger i veckan där jag har tränat Pilates och Zumba. Ibland även fyra  gånger.

Mina mål för träningen ser inte likadana ut som för många andra kvinnor. De flesta jag känner som tränar vill gå ner i vikt av olika anledningar. Mina mål var/är att gå upp i vikt, bygga muskler (som jag ska få hjälp av Minija nu), sluta frysa alltid, öka min aptit, samt att orka mer... och naturligtvis vill jag att min "mammamage" försvinner. Jag har under vintern och våren lyckats gå upp 2 kilo, jag har slutat frysa hela tiden, min aptit har ökat markant, och jag har nästan ingen mammamage kvar! Grattis till mig!

Men sammanfattningsvis kan jag ändå säga att jag nu trivs mer med mig själv, jag har fått mer självförtroende och jag har dessutom fått nya vänner!

<3 Det finns inget negativt med att träna! Du kan planera din träning efter precis vad du än behöver/känner <3


Gruppkonstellationer

Det är ett tag sedan jag skrev sist. Mycket i skolan har gjort att jag inte orkat tänka på någonting annat i min tillvaro.

Att komma ny till en klass/basgrupp är inte så lätt. Oavsett hur mycket jag vill komma in i gruppen och hur mycket gruppen vill välkomna mig, tar det ändå lång tid att känna sig som en i gänget. Alla andra i gruppen har haft tid att lära känna varandra och därigenom bildat vänskapsband. Det är inte lätt att känna sig som en utstötting, även om man inte är det.
Och gruppen vet inte vad det är för en tönt som kommer till dem. Vem är hon att komma och kräva en plats hos oss?
Jag uppskattar alla tjejernas försök att inkludera mig i gruppen och jag gör allt jag kan komma på, men vi kommer från olika bakgrund allihop. Jag hoppas att jag ändå kan känna mig som en i gänget innan sommaren, så att vi kan känna oss trygga med varandra till hösten.

Mitt liv är lite på ända just nu, men jag tror att det blir bättre när jag har fått vila lite i sommaren!

<3

RSS 2.0