Liten blir stor - Potträning v 1

Idag var sista hela dagen på första veckan som Philip varit blöjfri om dagarna... Eller, när vi haft möjlighet till potta/toalett. Vid sömn eller buss-/bil-/tågresor samt "ensamstunder" på Minisats, har blöjan fortfarande funnits som en försäkring.

Den här frågan om 'när ska man ta blöjan?' är det många som ställer, så även jag. Men Philip har under sommaren fått upp nyfikenheten för pottan och varit mycket duktig vid provandet. Så när han hellre ville ha kalsonger än blöja, kändes det som ett lämpligt tillfälle... Smart? Återstår att se ;)

Den gångna veckan har gått bra trots några missar. Jag kan villigt erkänna att när man torkar kiss för tredje gången på en dag, känns potträningen otroligt frustrerande. Men när man ser lyckan i Philips ögon de gånger han lyckas, är allt 'förlåtet'!
Även om jag oftast måste påminna honom om att han är kissig, tycker han det är roligt att vara en stor pojke.

Det blir bättre för varje dag, och jag hoppas att han är helt torr lagom tills den planerade avdelningsflytten i januari. Då kan han ändå inte ha blöjan kvar ju! ;)

Nu återstår det att se hur lång tid det här kommer att ta och om det var smart att ta blöjan vid 3 års ålder...

<3 Liten blir stor <3


Tonårsskadad

Idag när jag hade bytt till träningskläderna på SATS, gick jag förbi vågen... Den som varit mig så 'trogen' sedan jag började träna där för snart 2 år sedan. Jag har inte ställt mig där på jag hela sommaren, alltså inte alls sedan jag började träna styrka mer regelbundet. Jag fick en liten klump i magen när jag ställde mig på den och insåg att jag i sommar har gått upp i vikt.

Muskler väger mer än fett!! och jag kan till och med se att mina magmuskler har börjat forma om sig. Men ändå kunde jag höra hur det var FULT att väga typ över en viss kg-gräns (vilket jag definitivt gör) ;)

Det här fick mig att fundera över alla andra unga tjejer (och killar) som får 'lära' sig dessa ideal. Om dessa fortfarande sitter i mig 6 år efter skolgång, då inser man hur dessa ideal faktiskt SKADAR!

Så till alla er som strävar efter omöjliga mål: SLÄNG VÅGEN, RÖR PÅ ER VARJE DAG OCH ÄT ENLIGT TALLRIKSMODELLEN!! (eller glöm inte grönsakerna iaf...)

<3 Ta han om er <3


RSS 2.0