Mammaträning och soluppgång ;)

Då börjas det... Tiden när man ska börja springa efter lilleman hela tiden för att se vart han tar vägen.

Vi har redan idag förhindrat "Elektricifiering" och "Klämma-fingrarna-i-dörrar". Nu har Philip börjat "krypa" (ta sig framåt som en groda, men dock framåt) och det går fort nu. Tänk att denna lille påg ändå har lärt sig, trots att han nästan alltid suttit i Gåstolen så fort hans lilla kropp orkade hålla upp hans huvud eftersom han inte har tyckt om att ligga på golvet. Jag var rädd att han skulle missa den biten i utvecklingen och kanske rulla tills han började gå.
Det är makalöst vad de små liven snappar upp under sina första månader i livet!

Tyvärr har Philip också lärt sig (av vem vet jag inte, Lill-Emil kanske?) ;) att man ska vakna jättetidigt på morgnarna nu också och somna sent på kvällarna.
Igår låg han och lekte i sängen tills klockan var över nio. "Bra" tänkte vi, "...då sover han till sju iallafall imorgon." Tyvärr gjorde han inte det utan vaknade TIDIGARE än vanligt. Redan halv sex... Lagom till att se solen stiga över horrisonten. Var det Emil som väckte honom när han gick? Mycket troligt!

Baka baka liten... Sandkaka

Idag har vi testat en ny upplevelse. Philip har för första gången provat på att gräva i sandlådan. Det kändes nog lite märkligt för han reagerade som när han får mat på händerna (sanden var TORR)... grimaserade med ansiktet och öppnade händerna igen. 
Det var roligare att äta spadens grusiga handtag än att gräva i sandlådan. Det var förövrigt lättare. Så Philip tuggade i sig spaden (med en hel del tillsägelser) medan jag gjorde sandslott (pyramider) som Philip sen slog sönder med händerna och med spaden.

Sen blev det att tvätta munnen, händerna och byta strumpor när vi kom hem, eftersom han var grusig överallt. Borde kanske hinna med ett litet bad efter middagen?

En till sak som jag har förundrats över är; Hur kan en liten kille, trots att strumporna går utanpå byxorna och att han suttit still i sandlådan, ändå lyckas få grus i blöjan?


Äntligen, äntligen ÄNTLIGEN!!

Äntligen ler någon mot oss. Jag går inte in på detalj här, men jag kan säga så mycket som att Emil och jag har haft två och ett halvt år som har varit ganska tuffa. Nya tuffa utmaningar hela tiden.

När Emil för en vecka sedan (6 dagar) blev uppsagd från sitt jobb, trodde jag att jag skulle bryta samman. Hur skulle jag kunna börja studera nu?
Men idag fick han ett nytt jobb! Han är bra driftig min karl. ;) och på onsdag börjar han sitt nya jobb. Hihi* Det tänkte nog inte hans Chef. Trodde nog att han skulle stanna där i maj också. ;)

Allting sker av en anledning heter det, och tack vare avskedet + nyanställningen kan vi avsluta ytterligare en tuff utmaning tillsammans :) Nu kan också jag börja blicka frammåt!

<3<3

En underbar dag i solen

Idag hade jag och Sanni en mysig dag ute med våra pågar i solen med lite fika. (Bilder kommer senare) Det var tänkt att killarna skulle få gunga på en lekpark i Karlslundsparken här i Landskrona, men de ville annat. Båda två sov under hela vistelsen. Skönt i och för sig, för då kunde Sanni och jag fika i lugn och ro för första gången någonsin. Framförallt var det skönt att båda två sov SAMTIDIGT.
Så gunga får det bli en annan gång. Gungor finns överallt.

Det blir mycket tedrickande för min del, nu när jag är mammaledig. Man har ju hört talas om "Lattemammor" men "Temammor"...? Du får säga vad du vill, men gott är det och avslappnad blir man när man aldrig annars får sätta sig ner och prata av sig lite. Tänk vad man har det bra egentligen.

<3<3

Drömmar och papperstussar

Inatt drömde jag att Philip återigen trillade ner från sängen och började krypa runt i rummet. Drömmen var så stark och verklig, att jag blev besviken över att Philip inte kröp imorse när vi vaknade.

Allt stämde; Emil hade tagit in honom till oss på morgonen och vi låg alla tre och pratade. Sen vände vi oss om och då hade Philip hamnat på golvet och var... BORTA. Vi letade överallt efter honom. Tillslut hittade jag honom sittande under sängen där han lekte med något han hittat där (dammtuss). När jag sen pratade med honom vände han sig om och kröp ut därifrån, runt sängen... sen vaknade jag, fortfarande övertygad om att han verkligen hade krypit.

Jag är ingen drömtydare, men jag hoppas att mina drömmar (två) om att Philip kryper betyder att han snart gör det. Ja, jag vet... vi kommer att få springa efter honom överallt då. Men tänk ändå hur underbart det är att slippa hans skrik när han vill flytta sig en decimeter framåt på golvet och inte bara rulla runt!

En sak som Philip däremot har fått riktig koll på är det sk "Pinsettgreppet". Nu plockar han verkligen upp en papperstuss från golvet hur snabbt och lätt som helst. Tack och lov har han även börjat förstå vad "Tack tack" betyder och ger mig den utan att gnälla. :p

<3<3


Mary Kay

Nu ska jag göra slag i saken... jag ska satsa på att börja ha hudvårdsklasser med produkter från Mary Kay. Jag vet, det är bara provisionsbaserad inkomst, men det ska bara ge en liten extra inkomst och räknar inte med att ha det som framtida enda inkomstkälla.

Så nu är det bara att höra av dig om du är intresserad av att ha  hand om en hudvårdsklass där jag kommer hem till dig och visar dig plus 3 av dina vänner Mary Kay's produkter och ni får testa och känna på dem. Därefter kan ni själva välja hur ni vill köpa (inget köptvång) alla eller några få produkter.
Det är bland annat handvårdsset, ansiktskrämer, och läppkrämer som jag kommer att visa (även en del make up).
Allt kommer att ske i lugn och ro där du och dina vänner får sitta ner, prata, fika och testa produkterna. Det blir lite lugnare än om du skulle handla i en butik.
Du som värdinna får ett handset gratis som tack för att du haft klass.

Intresserad? maila mig på lexan1987@hotmail.com så hör jag av mig så vi kan boka en tid!
Hej för idag <3 Alex

En fullspäckad latmaskdag

Idag har jag och Philip bara varit hemma hela dagen eftersom han fortfarande är snuvig och med ett humör som går lite upp och ner. Vi har lekt med speldosorna, sprungit runt (Philip i sin gåstol) i vardagsrummet och lekt ”Nu tar jag dig” (den ena mer road än den andra)

På kvällen fick Philip bada i badkaret där han glatt plaskade och tuggade på sina badleksaker. Jag tänkte ta en tops och rensa hans öron medans han satt där och reste mig upp två sekunder… då trillade han bakåt och slog sig lite i huvudet i kanten. Jag tror han blev mer rädd än han skadade sig för det blev inte någon direkt duns att tala om. Efter en stund fick jag ge mig och ta upp honom eftersom han inte längre ville bada efter fallet.  Jag misstänker även att han var lite trött eftersom han ramlade några gånger till (men då var jag där och fångade honom). Han hade även varit vaken i 5,5 timmar och dessförinnan sovit två gånger en timmes middagssömn. Att han orkar...

Nu, efter en måltid bestående av pasta med pasta är det tid för lite tvmys i soffan och sen väntar sängen. Tack för idag! Alex <3


April april...

En fantastisk månad April... Underbart vårväder med sol och värme och... Snöblandat regn?? Vad hände?

April är verkligen en varierande månad som innehåller både sol, värme, blomknoppar och snö. Usch, jag vet inte vad jag ska ta på mig. Och ännu värre; Hur klär jag Philip?
Jag är inte så glad i vårväder överhuvudtaget, men när vädret dessutom innehåller snö(blandat regn), blir man knäpp.
"Linda in honom i en extra filt" har jag fått som kommentar på frågan, men hur gör jag det, när Philip inte sitter stilla ens två sekunder? :p

Nej, nu vill jag ha sommar med sol och bad. Och framförallt; en lättare årstid att klä sig till!

Sko-till-fot lim?

Idag var jag ute och promenerade runt i Landskrona för att handla lite mat tillsammans med lill-prinsen. Han satt och vinkade åt bilarna som körde förbi, skrattade åt gamla tanter när vi körde om dem med vagnen och pratade lika glatt som vanligt.

Vårt första mål var Ö&B där jag helt glömde bort att jag inte hade bilen utan bara vagnen att ta hem sakerna i. Det blev två ganska stora kassar, trots att jag bara skulle ha Schampo och Balsam...
Memo till mig själv: Gå ALDRIG och handla utan inköpslista!!

Jag gick även en vända inom Ica Krysset för att handla kylvaror, som de inte har på Ö&B.

Efter en lång promenad tillbaka i ösregn med två kassar tilltryckta under vagnen och en som jag hade hängt i en duchdrapperikrok på handtaget kom jag äntligen hem. Och efter att ha burit upp alltihopa upptäckte jag att Philip bara hade en sko på sig. Den andra hade han tappat/sparkat av sig under färden. Suck* Det var bara att bege sig ut och leta.

In på Ica och leta på golvet där, ut igen och fortsätt på sträckan till Ö&B. Plötsligt fick jag syn på den, SKON! Den stod i ett fönster i ett utav husen längs vägen!

Kanske man borde hitta på ett lim man kan använda för att limma fast fötterna i skorna? Eller det kanske räcker med kardborreband?

Sömn, sjukdomar och åsnor

Iförmiddags har jag och Philip varit ute i det finfina vädret. Mitt mål med rundan var att få honom att sova en stund eftersom han som vanligt vaknade tidigt på morgonen.
Philip ville naturligtvis inte sova. "Då kan jag ju missa något, mamma" och helt plötsligt kände jag vad jag misstänker mamma kände när jag eller min syster bråkade ute när vi var små. Alla som vi gick förbi sneglade bakåt på oss. Jag kände mig ganska uttittad. Philip satte sig upp i vagnen, jag lade honom ner, han skrek och reste sig upp igen och så fortsatte det... Tillslut gav sig och somnade.
Tänk vad envis man kan vara. Envis som en åsna heter det men det är tur att hans mamma är mer envis.

Sen var det meningen att jag, Rosita och Annelie skulle ha tjejmiddag ikväll. Jag skulle få träffa dem utan barn för första gången sedan Philip kom till världen. Men p.g.a magsjuka kunde vi inte ses idag :s Jag hoppas att alla parter blir friska snart så vi kan göra ett nytt försök snart igen.

Bvc - Vi borde kanske personlighetstesta personalen?

Jag var föresten på Bvc med Philip i måndags. Jag var lite orolig över en färgskiftning på hans hud som jag ville kolla upp. Det visade sig vara en leverfläck och inget att oroa sig över, men sättet jag blev behandlad på kan ifrågasättas:

Jag tog mig dit kl.8 eftersom jag visste att de hade som minst att göra då. (Det hade tagit dem hela dagen att svara på telefonsamtalet om jag hade ringt - telefonsvarare)
Redan när jag kom suckade de, tittade på klockan och sa "Ja, kom in då får vi titta..." Det fanns ju inga andra barn där!
När jag sen visar märket säger sköterskan "Ah, gå hem!" Jag blev ställd, undrade om det kunde vara någonting att oroa sig för, men fick till svar att det inte var det i nuläget. Vadå i nuläget?
Snutiga,  irriterade sköterskor har ingenting att göra på Bvc! Vi som föräldrar kommer inte dit för att göra livet surt för er, utan vi kommer dit/ringer för att vi är oroliga över våra småttingar.

Jag anser att det sen inte ska spela någon roll vad vi kommer med för frågor, utan vi ska bli behandlade med respekt ändå. Nu var det ingen fara med Philip, men jag kommer inte att fråga Bvc om råd någon mer gång om jag inte redan har rådfrågat en annan läkare/sköterska, exempelvis min mamma. :)

Vi kanske ska göra ett personlighetstest på Bvc-sköterskorna/läkarna liksom vi gör inför de millitära utbildningarna för att ta reda på om du har rätt mentalitet att arbeta med människor?

En besvärlig natt...

Bläää. nu har Philip också han blivit riktigt snuvig, och täppt i näsan när han ligger ner. Så det blev att sitta vakt halva natten. (Tack och lov att Emil finns (!) så han kunde ta halva) Philip behövde ju komma upp med huvudet eftersom hans näsa inte täppte igen lika mycket då. Men jag kunde ju inte sova sittande naturligtvis ;) Emil sover när som helst och hur som helst (även om han inte sover så bra).

Ikväll när Philip skulle gå och lägga sig börjar han hulka och kasta upp sin välling han precis har fått. Usch, inte igen!! Jag hoppas fortfarande att han ska vara bättre till imorgon och att det bara var något tillfälligt.

Annars i veckan har jag bara försökt njuta av solen, jag har till och med börjat få lite fräknar. Sommaren är på väg! En mysig picknick tillsammans med underbara Sandra och hennes lille son i solen i torsdags och grillade hamburgare hos svärföräldrarna (vad ska jag kalla dem då?) idag.

Jag kanske borde blogga lite oftare, så jag kommer ihåg allt jag varit med om under veckan? ;) Ha det bra där ute! <3

Vecka 14

Den här veckan har också blivit ganska intensiv. Till på köpet har jag fått min första årliga "Knökförkylning"...
 
Jag och Philip var i tisdags hos Gunnel och Gert, pappas moster och morbror. Där hade jag en Mary Kay lektion som Christina, pappas kusin och Gunnel och Gerts dotter, höll i. Det var superroligt att få testa, känna och prova alla de underbara produkterna. Och så fick jag lära mig om min egen hy... att jag inte alls behöver ha en fet hy för att få acne. Tänk vilken miss jag har gjort i alla år. 
 
Jag vill också börja sälja det och hålla i små hudvårdsklasser för en vän + 3 vänner till denna. :) Men mammaledig som jag är har jag inte råd till det just nu, eftersom det är viktigt att köpa in produkterna som mina gäster/kunder ska få prova. :) Därför så får det vänta någon månad till.
Är du intresserad av att få en klass, får du gärna lov att maila mig. För jag är jätteintresserad av att veta om jag kan få några. Vi kan titta på när det passar er och så kan jag se när jag tror att jag kommer igång. 
lexan1987@hotmail.com
Vänner med mitt mobilnummer/hemnummer är också hjärtligt välkomna att ringa mig.

I onsdags fick Philip sin andra svininfluensaspruta, vilket gjorde honom trött och hängig resten av dagen. Men jag fick ändå åkt ner till mamma och pappa där jag red på den unga och otroligt charmiga (men envisa) hästen Sapphire. 
Det gick inte alls bra i att rida den här dagen. Saphie ville inte alls vara medgörlig. Så, efter en halvtimmes släng med huvudet fick jag sätta på henne grammanen (extratygel som sätts fast i sadeln för att dra ihop hästens nacke). Det är ju verkligen inga maskiner. De har bra dagar och sämre dagar, precis som vi andra.;)
 
Sen fick lill-prinsen feber i torsdags till följd av vaccinet. Även om den inte blev så hög, 38,7 grader så blev Philip lite mer grinig och mammig. Inte mycket gjort den dagen med andra ord

Igår var lilleman och jag hos mamma och pappa, där vi hälsade på min syster Michaela som är hemma från Tyskland över helgen. Det var superkul att träffa henne eftersom hon inte träffat Philip sedan i julas. Michan tyckte helt klart att han vuxit sedan hon såg honom sist. :p
Senare på kvällen kom också kusinerna på besök. vi åt (pappa-)grillade (mammagjorda) hamburgare, med pommes, bröd, sallad och dressing. Jag provade även en ny variant: Hamborgare med annanas och Tzatsiki.
Det var mumsigt!


Påsk - en intensiv helg

Då var det Skärtorsdag och idag ska jag flyga på min kvast till Blåkulla...

Nej, jag tror jag stannar här. Vi har väldigt mycket att göra och personer att träffa den här helgen. Det ska firas födelsedag, målas ägg, leta påskägg och gå ut och dansa. Pust*
Jag borde kanske gå och sova middag lite inför den kommande långhelgen? Då kanske jag får lite energi att klara av denna mysiga men intensiva helg. För en sak är säker; Philip kommer INTE sova längre på morgnarna bara för att hans föräldrar har varit uppe senare än vanligt :p

GLAD PÅSK allihopa!

RSS 2.0