IKEA - Världens längsta varuhus

Jag var på det nyöppnade IKEA varuhuset i Malmö idag för jag skulle titta på bland annat gardinger till Philips rum. För att hitta rätt i varuhuset och komma till de avdelningar jag skulle fick jag gå hela den långa rundan på övre våningen.
När jag hade hittat det jag skulle ha (det mesta fanns på övre våningen) gick jag ner för att betala. Vad jag inte hade räknat med var att behöva gå hela den länga rundan på nedre plan också för att överhuvud taget komma till kassorna. Till på köpet hade jag en mycket trött och grinig son i vagnen som gjorde sig väl hörd i hela varuhuset.

Efter att ha vandrat säkert en halvmil (kändes det som) med en grinig bebis kom jag fram till kassorna, där det var en farlig kö. IKEA har helt klart mer än två kassor man kan betala i, men ändå har de bara öppet dessa trots att köerna är jätte långa.

*Pust* IKEA i all ära, med sina möbler och annat "bra-att-ha", men de borde verkligen fundera på att ha fler "genvägar" för de stackars barnfamiljer som vet vad de ska ha för någonting.
Det samma gäller kassorna: Varför inte ha öppet lite fler kassor på helgerna när de har fler kunder.

På detta sätt blir kunderna glada av att handla där och de kommer tillbaka oftare.

MAMMA = en läkare, en städerska, en vän, en älskare

Nu har det snart gått sex månader sedan vår lille prins kom till oss. Och vi har märkt att det är tufft att hinna med allt...

Nu är inte DU i fokus längre och kommer aldrig att bli igen. Inte heller din partner är lika viktig längre... behövs han ens? Den enda person som står i fokus och som betyder någonting just nu är det lilla barnet!

Du måste se efter hushållet att det inte faller sönder i all matning, rapande, sövande, tröstande och blöjbyten. Du sover endast tre timmar (om ens det) på natten, men kan ändå fungera och umgås med vänner dagen efter. Din kropp är fantastisk.
Nu ska du även vara en läkare till den lille, du ska själv veta när barnet är så pass sjuka att de ska till sjukhus.

Alla kan vi läsa böcker om hur livet ändras när vi får barn, men vi får inte alltid "medelsvenssons", utan kan få ett barn som inte passar in i någon mall. 

Och någostans i allt detta barnliv ska du ha tid för din partner. Ni får inte glömma att ni var älskande innan barnet kom. Ni var vänner och älskare och det måste ni nu fortsätta att vara om än lite diskretare :p
Vi har alla läst om statestiken där det är många småbarnsföräldrar som separerar under barnets första år. Hur gör man för att undvika det när man inte längre är intresserad av sin partner? Du är lycklig över den närhet du får från den lille.

Glöm inte bort varandra! Se till att ni får lite egen tid tillsammans, om så bara den lilla förgätna halvtimmen barnet sover.


En stolt mor med sin fina son


Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag att blogga lite olika roliga och sorliga händelser i mitt liv den nästkommande tiden. Jag hopppas att du kommer tillbaka och hälsar på snart igen!

RSS 2.0