Mentorsmöte

Då sitter man åter i skolan och väntar på att klockan ska bli 10'15. Har ofta saker jag måste skriva eller skriva ut i skolan innan tio vilket gör att jag får åka tåget en timme innan jag hade behövt annars, d.v.s. redan klockan 8, för att hinna göra det jag ska. Men som vanligt slutar det med att jag sitter en timme och väntar på att vi ska starta.

Jag har lite ångest över dagens mentorsmöte. Min handledare är inte allt för tydlig i sina instruktioner över mailen, när han meddelar vad som förväntas av oss inför dagens möte. Detta gör att iallafall jag känner pirr i magen och inte har någon lust att komma hit. Tänk om jag har missförstått uppgiften...??

Vad hände med konkreta enkla instruktioner och svar på frågor, istället för "Fundera själv"-begreppet, som verkar vara Malmö Högskolas motto? Så mycket enklare det hade varit för oss som studenter om vi visste vad lärarutbildningen handlade om och vad som förväntades av oss, istället för att behöva "forska" själva och oroa oss över vår egen tolkning av instruktionerna!

<3 Lärarutbildningen - överlever jag den, överlever jag ALLT <3


Tågresenärer - visa hänsyn!!

Jag förstår det inte... Jag försöker förstå, men jag kan inte förstå den här hetsen vid på- och avstigning på tågen. När tåget kommer "kastar" sig alla väntande resenärer fram. Det är knappt att de personer på tåget hinner komma av.
Är de rädda att de inte ska hinna på tåget innan det kör igen? Eller är de helt enkelt så egoistiska att de vill hinna få en sittplats? Jag tror nog själv att det är mer det andra, eftersom jag senast idag blev halvt nedknuffad av förbispringande man, som tagit sig upp på tåget (efter mig) och kastar sig ner på sista lediga platsen i barnvagnsvagnen. Jag lät Philips vagn snällt stå precis framför hans fötter och ställde mig på andra sidan.

Snälla medresenärer! Ta det lugnt vid på- och avstigning av tågen. Ta hänsyn till oss andra, inte lika aggressiva/äldre/mammor med små barn!

<3

Bodybalance -- MIN TID!!!!

Så underbar fredagarna har blivit sedan jag (åter)upptäckte Bodybalance!! Här får jag en stunds nedvarvning och får ladda batterierna, i lugn och ro tillsammans med andra med samma målsättning... Att få andas, sträcka, stärka, balansera till lugn och avkopplande musik ger ro i själen. Att sedan få ligga och koppla av på sin matta och känna hur varje muskel i kroppen slappnar av, gör iallafall mig till mindre stressad (om nu bara hjärnan ville samarbeta med kroppen!)

Egen tid, det behöver även en MAMMA!!!

Det är skönt att få lov att släppa allt ansvar (har för nu inget Minisats/barnpassning, här), få vara någon förutom "någons mamma" (får man skriva så? Jag gör det!) Att få rå om sig själv för att på så vis kunna förmedla en trygg och lycklig känsla till sitt/sina barn.
På grund av yttre påverkan, behöver jag nu omstrukturera lite för att kunna få min egna tid 16'30 - 17'30 på fredagar, men kanske kan jag få till det ändå!

<3 Älska dig själv som du älskar din nästa <3

RSS 2.0