Lek, bad och tjejsnack

Idag var Philip och jag i Borstahusen där vi träffade Charlotta och hennes små charmtroll.
Vi började med att leka på lekplatsen på stranden där barnen fick leka en stund! Därefter gick vi ner till stranden. Tyvärr hade jag glömt min bikini hos mamma och pappa, men jag hade handduk med till liten... Han tittade  länge på Charlottas äldsta son som "fiskade" tång med en pinne och tyckte det såg kul ut. Så när han senare fick pinnen, satt han länge i vattnet och fiskade tång han med som han sen kastade. Kuuuul!!

Jag och Charlotta pratade om allt mellan himmel och jord - Bröllop, politik, Landskrona mm. Det var superkul att kunna prata om annat än blöjor, mat och sömn. ;) (missförstå mig inte, jag ÄLSKAR mitt barn och berättar gärna om alla hans framsteg)

Det blev även en liten picknick med smörgåsar till mig, yoghurt till liten och GLASS!! Nej, jag vet, man ska inte ge isglass till små barn (mkt färgämnen och konstigheter), men Philip drack inte den mängd jag önskat och Piggelin innehåller mycket vätska. Lysande!

<3 Landskrona är en underbar stad. Framförallt på sommaren <3

Sushi, tjejsnack och solsken

Idag har jag träffat Rebecca och Rosita från mitt gamla jobb i Malmö. Vi gick och åt sushi på en mycket mysig restaurang som hette Nama nere i Limhamn. Där åt jag sushi med åtta bitar - Underbart! och drack ett glas vitt vin (åkte tåget ner och tillbaka hem). Efteråt åt jag kladdkaka med glass och jordgubbar och drack en kopp (glas) te. Det var jätteskoj att träffa tjejerna igen och prata gammalt och nytt. Och Philip var en ängel. Visst, han ville inte sitta i vagnen alltför länge efter att han sovit middag (1 timme 20 min), men han har varit värre ;)
Efteråt gick vi till en lekplats där Rebecca varit ofta när hon var barnflicka för ett par år sedan. Philip fick där gunga, något som han absolut älskar!!

Men den lilla ängeln kan inte lära sig när man ska göra sina behov, något som vi alla märkte på bussen tillbaka till Centralen ;)
Dessutom kostade det hans mor 20 kronor för att byta blöjan!! Först gick jag ner med vagnen (trappor) för att gå på toaletten under Forex, men där fanns inget skötbord. Tillbaka upp igen! Och det stod 10 kr på dörren till toaletten med skötbord. Suck! Jag stoppade i två 5:or (jag vet - korkad) men kom inte in. Så jag fick gå och växla mig till en 10-krona och med den kom jag in.
Väl färdig rusade vi ut till tåget vi skulle med, eftersom vi (jag) inte ville ta ett tåg som stannar överallt. Men guuuud vad det var folk på det tåget. Philip fick sitta i vagnen framför mig i mittgången för att få plats. Och vilket charmtroll han är då... Biljettkontrollanten busade med honom varje gång han gick förbi och de andra passagerarna pratade mycket med honom. ;) (går väl bra så länge jag är med - så de inte kidnappar honom)

<3 Sköt om din vänskapskrets. Du behöver vänner <3

Hälsningar från värmen... i Sverige!

Veckan som varit har varit helt underbar i min smak! Medelhavsvärme, strandbad, pool och liten dagsutflykt till Varberg och äta gott. :)

Vi har varit hos mamma och pappa hela förra veckan när de var på semester i Europa. Hästarna är på bete, men där finns ju fyra små katter som behöver mat och vatten hela veckan. ;) Så vi bodde där hela veckan, vilket var himla skönt då de har en underbar pool som vi kunde BADA i när vi ville. :)

Vi har även varit en vända till stranden tillsammans med svärmor och Emils yngsta bror och dennes vän. Det var mysigt att äntligen få bada i havet och inte bara doppa fötterna när lillen plaskar. ;)

Jag måste också lägga till en "ursäkt" till min kära far. Jag och Philip var på Landskronakarnevalen i torsdags och där fick Philip en ballong de fyllt med valium. Jättekul tyckte han, såklart! Men när vi skulle köra hem så såg jag ju inte ut genom bakluckan. Ballongen flög (satt fast i vagnen) runt där bak och blockade synen.

Varför ber jag om ursäkt till min pappa?

När jag var ungefär 10 år gammal var hela familjen på bilsemester till Frankrike. Där var vi tre dagar på Disney World och både jag och Michan fick varsin valiumballong (mimmi). Och precis som jag gör nu, klagade  pappa hela vägen hem på att dessa (piiiip) ballonger (svor inte då) var i vägen när han skulle se ut. ;)

Jag och Emil var också uppe Ullared där vi gick på Gekås för att köpa hem lite extrakläder och regnkläder till lillen nu inför dagisdebuten den 16 aug. :) Philip var hemma hos sin farmor för att vi skulle få gå  där i lugn och ro. Vi gjorde Gekås på 1,5 timmar (planerade) så sen hade vi hela dagen kvar. Därför fortsatte vi färden norrut. Vi körde först till en radiostation (som Emil har velat åka till varje gång vi kört förbi). En gammal radiostation som öppnades för att det lättare skulle gå att skicka meddelanden från Usa till Sverige (var öppet av hela vägen). Det var faktiskt ganska intressant att gå med guiden och lyssna på informationen. :)
Därefter fortsatte färden tills vi hamnade i Varberg. Där gick vi på en Titanic-utställning. Jag blev så besviken när vi kom in. Det var massor av planscher i rummet med texter och information om fartyget och dess öde. Jag hade precis lika gärna kunnat låna en bok på biblioteket och läsa om det. :/
Men jag fick ett tröstpris. Vi hittade en liten grekisk restaurang på gågatan där vi åt lunch. Visst - grekiskt ska ätas i Grekland ;) men det smakade gott ändå. :)

Tyvärr har även Philip börjat slåss och bitas när han inte får som han vill. Det är tur att han är mitt barn ;)
Jag försökte vara pedagogisk i början - förklara hur man gör och inte gör, men någostans måste han förstå att sådana beteenden är fullständigt OACCEPTABELT!!!
Så nu är det höjd röst när han vänder sig om och biter/slåss.
Guuud! Han ska ju snart börja dagis. Tänk om han biter barnen där!

<3 Älska din nästa, så som du älskar dig själv <3


Potträning och djurpark

Mycket har hänt i helgen. Philip har börjat gå på pottan (emellanåt - fortfarande blöja om vi är borta), och vi har varit på Fågelparken i Helsingborg med öppna förskolan.

Att ha blöjan på är någonting som Philip AVSKYR! Han har ingen lust att sätta på den (eller bli varm och kladdig). Han drar och sliter i den när det är tid att dra den över rumpan (har bytat till en större storlek)
Så i helgen började vi introducera pottan för honom. Att göra nummer två är inga problem och då slipper han bli vad han inte vill. Även nummer ett går bra, men ibland missar man jue :p Lillen kan ju inte säga "potta" ännu, så det blir vårt jobb att sätta honom med jämna mellanrum. :) Men som sagt... två missar på fyra dagar känns helt okej, så det är bara att fortsätta träna.
Ska man göra som med hundar - sätta honom på pottan varje gång han missar?
Men det är klart skönt om han slutar med blöjan lite tidigare än vad som anses "vanligt". :) ;) livet blir lite lättare då.

I söndags var vi på Fågelparken i Helsingborg hela familjen tillsammans med andra underbara människor från öppna förskolan. Det var en underbar dag full av skratt och fotografier (inläggs senare - fel dator). Philip tyckte också att det var kul att titta på alla djuren, men jag tror nog att han tyckte det var roligast med ponnyridning :) Lite skräckblandad förtjusning. Hästen var ju något större än lilla Kina. ;) Vi gick runt och tittade på getter, flamingos och andra fåglar, fjärillar kaniner och marsvin. Vi grillade också korv och senare fikade vi med glass i värmen. En helt klart underbar dag helt klart!

<3 Ta vara på ögonblicken <3

Tiden går alldeles för fort!

 "På väg upp!"

Mycket har hänt den senaste veckan bara. Philip har kommit på hur man reser sig från magläge till fötterna (med stöd), hur man sätter sig på rumpan efter att ha krålat dit han ska (utan stöd). Men framförallt har han nu upptäckt glädjen av att gå på fötterna istället för att kråla! Så nu går vi fram och tillbaka hela dagarna i hallen/på gården/i stan och övar. ;) Och skulle jag någon gång sätta mig ner en stund och vila (gör ju ont i ryggen), kommer Philip dit, klättrar upp på fötterna och skriker på mig att lyfta min.... och komma och hjälpa honom att gå! (tolkar jag det) ;)

 "Han låg stilla på ett och samma ställe till ungefär 5 månaders ålder då han började rulla"

Även om alla dessa fantastiska utvecklingsfaser och kunskaper är UNDERBARA, har jag inte till exempel längre möjlighet att duscha på morgonen som jag brukade göra när han var liten spädis. Då lade jag honom i en badbalja som jag mjukat upp med en handduk utanför badkaret och fick duscha ifred. Nu blir det att trycka (ja det börjar bli trångt) ner honom i en bumbostol i badkaret och så får han sitta där medan jag duschar. Det är inte alltid så uppskattat av honom själv. ;) Men, sitter han inte fast, reser han sig upp och har jag honom utanför så har jag ingen koll på var han är och då kan han skada sig. (Det är inte lönt att duscha kl 12'00 när han sover. Då har ju hela dagen redan gått.)

Men gränsen var väl nådd när jag kom in till honom i morse och han stod upp i sängen och hoppade (böjde knäna m fötterna i madrassen) och skrattade. Han var såååå stolt! :)
Sen klättrade han runt i sängen när det var tid för middagslur innan han till slut somnade med huvudet inburrat ibland gosedjuren i fotändan (jag flyttade inte på honom, bara djuren som låg vid hans näsa)

Tänk när han bara var liten spädis och inte kunde röra sig mer än armarna och benen lite när han låg ner. Han låg kvar där man lagt honom och man kunde röra sig lite mer fritt. Bara att få gå på toaletten i fred är en upplevelse jag inte kommer ihåg längre.
Nu sätter, ställer och går han och utvecklingen har bara börjat. :) Snart börjar han nog prata också. (Har ju redan fått ut "Äta")

<3 Man lär sig saker hela livet. Men de första är mest intensiva <3


Sommarkyrka, bad och ny frisyr

Idag har jag och Philip åter i Borstahusen i Sommarkyrkan. En hel dag, från 10'00 till 15'00 fick Philip busa, bada, och leka så mycket han ville med alla de andra barnen. Det fanns en barnpool som han fick bada i, trehjulingar som han med glädje ville åka på (och jag putta). Att leka och gräva i sandlådan, gunga och..... ÄTA var också kul. Därefter gick vi ett gäng tjejer till stranden där de större barnen ville bada i havet. Men inte Philip. Han kved så fort han fick en tå i vattnet. Tråkmåns! Men han var antagligen väldigt trött eftersom  han varit ute i solen hela dagen. Han slocknade redan sex ikväll så vi får se hur det blir imorgon. Skit ?? Men men, imorgon blir också en händelserik dag med kalas hos farmor. Så det blir som det blir.
Emil jobbar hela helgen med, så ingen sovmorgon för mig inte! Jag får ta det försiktigt i trafiken när jag kör!

Ikväll kom jag äntligen (nej, jag var inte nöjd med min frisyr från senaste besöket hos frissan) till frisören!  Det var spännande eftersom jag aldrig tidigare varit hos dem. Det är frisör i Landskrona som ligger mitt emot polisstationen bakom Rådhustorget. Jag ville göra något dramatiskt med mitt hår eftersom jag tappat så mycket hår efter att Philip kommit. Detta tappade hår har nu börjat växa ut och det ser inte klokt ut när jag har håret i en knut. Så jag lät frisören göra en helförändring. Så nu är mitt hår kort och uppklippt och jag har fått min tydligt markerade snedlugg. :) Jag talar inte illa om min tidigare frisör. Hon är jätteduktig! Men visst är det lite lättare att prata med en person från Sverige som förstår allt man säger. ;)

<3 Gör om. Gör Bättre <3

Mammor vet allting - SKITSNACK!

När jag blev mamma för snart 11 månader sedan, (Gud vad tiden går fort) sa alla till mig att mammor alltid vet vad som fattas deras små knyten. Det vet om de är hungriga, trötta, sjuka eller har ont någonstans innan någon annan har tagit reda på det. SKITSNACK!

Philip är nu 10,5 månader och ja, jag vet när han är hungrig för då säger han "ätaätaätaäta", och är han trött går det inte att underhålla honom längre. Men sjuk och har ont?? Det har jag ingen aning om.
Idag har Philip gått från superglad till jätteledsen på en tiondels sekund. Och en gång hade han en förhöjd temp till 37.9 grader (fast han varit glad en go stund). Hur ska jag veta om han är sjuk, har tänder på gång eller bara ont någon annanstans på kroppen eller helt enkelt är uttråkad? Så han fick en panodil. Det blev bättre en liten stund, men sen kom gråten igen. Och han ville ingenting, (förutom att klättra på mig och ställa sig upp). Uttråkad?

Men när han hade ätit lunch och jag går och lägger honom, spottar han ut nappen, skriker och tuggar på sin snuttefilt så jag tycker synd om denna. Han såg nästan besatt ut. Har han ont i tandköttet? Jag vet ju att det är en nummer sju på väg (nästan tre veckor)? En "pangtand"? (seg tand som drar ut på tiden) Det konstiga är att maten äter han ganska hyfsat och fruktpuré äter han som vanligt. Det lilla han lämnar på maten kan man skylla på värmen de senaste dagarna, så jag har inte tänkt "tänder på gång".
 Så den här dagen går åt till att prova sig fram och se vad felet kan tänkas vara. Pust* Ibland längtar jag tills han är stor nog att berätta vad som är fel!

<3 Lita till din magkänsla. Men när inte den hjälper, prova något annat <3

RSS 2.0