Betydelse av begreppet "föräldraledig"

Begreppet "föräldraledig" innebär INTE att man ska åka in och jobba övertid nattetid för att man sedan ska vara hemma och passa sitt/sina barn på dagen. Det betyder INTE att man ska bli inringd på förmiddagen för att det är "kris" på jobb och du behövs för att göra en massa saker och du försvinner från ditt barn hela dagen. Och framför allt betyder det INTE att du som förälder ska behöva jobba "piiip" ur dig och sen inte orka med att ditt barn busar med dig och testar gränser för att se hur långt han/hon kan gå!!!

Begreppet "föräldraledig" innebär att du som förälder är hemmavarande med ditt/dina barn dag som natt. Du ska finnas för ditt barn och hjälpa till i dennes utvecking.

Skärpning alla ni chefer därute som spelar på era anställdas vänlighet!! Tänk på barnen!!

<3 Barnen är det bästa vi har <3

Nu var glada julen slut slut slut...

 Bilden är tagen på The Studio i Malmö onsdagen den 22 dec

Då var även julen 2010 slut. Försvann lika fort som den kom... och på fredag är också året slut. All denna stress som vi känner och skyndar oss att ordna med julklappar, julmat, finkläder etc... var det värt det? Blev det verkligen så perfekt som vi ville?

En övertrött liten kille var vad jag fick. En övertrött liten kille som inte orkade öppna sina julklappar, inte orkade stanna uppe för att smaka ris a la maltan. Istället fick jag gå och stoppa om honom medan hans far gladeligen öppnade hans sista klappar och innan vi sedan satte oss ner och åt mer mat och lekte julklappsleken. Hur ska det gå till nyår?

Men nu är julen slut och saker återvänder till det normala. Lekfulla dagar och pluggande nätter... Zzzz! Sååå trött är jag efter denna stressfulla jul. Allt för att Philip ska få en så mysig och rolig jul som möjligt! <3

<3 Jag älskar dig Philip, mer än livet <3


Jullov <3

Idag gick Philip och jag på jullov. Jag orkar inte plugga mer nu innan jul och Philip var "hängig" på dagis igår, troligen trött efter en termin full med långa dagar. Så jag och han hade en slappedag idag när vi bara var hemma och busade och mös. Vi sov middag i hela 2.5 timmar, något som inte hänt sedan Philip var drygt en månad ;) Så vi var nog ganska trötta. :)

Men det är några dagar kvar innan julafton infaller på fredag. Och dessa är fulla med planer och skojigheter. Imorgon blir det fotografering av mig och Philip samt de sista julklapparna inhandlas. På torsdag, om vi inte hinner handla julklappar imorgon blir det julklappshandling även då. Snacka om att vara ute i sista minuten :p Annars blir det till att göra julskinka och kanske hinner vi med att baka lussekatter också 10 dagar för sent. :p Men vi får väl se vad dagarna bjuder helt enkelt.
En sak är dock säker. Emil kommer att jobba fruktansvärt mycket också under julen i och med alla snö som kommer hela tiden.

Mitt största problem det här året (som så många andra år sedan man blev äldre än typ 10 år) är att det inte känns som jul. Trots alla tomtar jag har handlat och satt upp, trots alla ljusstakar i fönstren, trots snö kan jag inte känna att det är julafton på fredag... om tre dagar är det jul. Är det en väg vi alla måste vandra för att bli stora/vara stora? Varför kan inte vi också få känna denna längtan, denna önskan om en vit jul och att tomten ska komma med många klappar till just mig? Nu är det "bara" mysfaktorn som finns (på själva julafton). Att träffa släkten är ju mysigt, men om man har kontakt med alla och träffar dem flera gånger om året...?

<3 Tomten jag vill ha en riktig jul! En så'n som man har när man är liten <3

Svårt beslut...

Jag står åter inför ett svårt beslut. Vad ska jag välja inför vårterminen att läsa för sidoämneskurs. Jag har en kurs kvar innan jag börjar åter på min utbildning mot att bli lärare.

Valet står denna gången mellan matematik från början 15 hp och pedagogiskt drama 15 hp. Båda med start den 19 jan.

Matten är en obligatorisk kurs det vill säga att den måste du läsa under dina sidoämneskurser som är på sammanlagt 60 hp. Men det är inget tvång att jag måste ha gjort den innan jag åter ska börja om på termin två. Men samtidigt hade det varit skönt att få den gjord.
Pedagogiskt drama. Tja, behöver jag säga mer DRAMA. Det är sååå jag och visst hade det varit skönt med en rolig start på nästa termin när allt annat går åt skogen?

Usch vilket svårt val. Och visst, kursledaren i dramakursen är pedaogen som inte gillade Philip ;) så lite småkul hade det varit att ha honom. ;)

Jag önskar att jag kunde be någon ta beslutet åt mig, så att jag slapp ha den här ångesten (svar senast den 20 dec) men det går inte. Det här är åter ett tufft beslut man måste ta som vuxen person! Snälla hjälp!

<3 När ska min tid av enkelhet komma? Tycker det är dags nu! <3

Veckan som gick...

Förra helgen hade vi pepparkaksmys och pulkaåkning vilket var för att Philip skulle känna att han kunde slappna av lite. Bilder kommer senare, finns inte på den här datorn...
Vi är ofta uppbokade på helgerna och det är många som vill träffa pluttskrutten då, så det blir inte så mycket tid över till lek och bus, tyvärr...

Den här veckan gått förvånansvärt fort... Heldag i skolan i måndags, hemma och mös i tisdags med pluttskrutt, Alexandra och Izabelle och sen heldag i skolan i onsdags igen. Igår var jag hemma för läkarbesök o dyl. och idag blir det ytterligare en heldag i skolan med föreläsning och basgruppsarbete...
Det lustiga är att föreläsaren idag är samma som jag hade när Philip var med tidigare i höstas... ;) Så vi får väl se... kanske blir utkastad idag med :p (idag är P på dagis)

Helgen som kommer: det kommer att bli två kalas imorgon, lördag. Ett på eftermiddagen och ett på kvällen. Det är Izza som fyller år nästa vecka, som har kalas på eftermiddagen och sen är det min kusin som faktiskt fyllde år igår som firar på kvällen. Det blir fulla muggar.

På söndag blir det granhuggning i Toppuladugård med tjocka släkten (och några vänner). Det ska bli kul att låta Philip känna hur det känns, eftersom han var magsjuk förra året när vi högg gran så han och jag var hemma. Men på söndag ska vi med! <3

<3 Störst av allt är kärleken... till sina barn <3

RSS 2.0