Toffsanalys

I förrgår såg jag på Nyheterna om vinterns mode som har fått alla djurrättsorganisationer att uttrycka kritik. Det gäller en typ av mössa med pälstoffs på. Jag var lite frånvarande när jag såg inslaget, men djuren mår inte så bra av det här och blir illa behandlade för att deras päls ska kunna användas till mössorna.

Jag äger inte en sådan mössa, men har nu börjat att leta efter dem i folkmängden. Varje gång jag ser en mössa med toffs måstge jag titta en extra gång... Vad är det för typ av mössa? Vilken typ av toffs är det? Har de sett inslaget?
Det var en tjej som fick en fråga om vad hon som köpare hade att kolla upp hur pälsen har hamnat på mössan. Hon menade att det var affärens ansvar som säljare mer än hennes ansvar som köpare. Det kan jag hålla med om. Om du ska sälja någonting som klassas som mode (eller andra typre av kläder, mat, o dyl.) är det du som säljare som bär ansvar för från var och hur produkten kommit.

Det är hemskt att djuren ska behöva lida för att vi ska få någonting som vi tycker om. Oavsett vad det är vi behöver djuren till; Mössor, kött, jackor, o dyl.
Att vi behöver kött är det ingen tvekan om... Vi behöver proteinet och en fungerande näringskedja.
Men måste vi utsätta djuren för lidande?
Hur hade vi själva mått om vi blivit illa behandlade hos exempelvis frisören? Vårt avklippta hår används ju ofta till peruker till människor som utsätts för cellgifter och har tappat sitt eget.
Nej! Att använda djuren som vi gör på det sätt vi gör det känns inte okej tycker jag. Vi talar ofta om att vi ska ha respekt för varandra, men hur visar vi respekt för djuren när vi utsätter dem för den här typen av situaioner?

<3 Kärlek och respekt <3

Långlunch, småsnack och underbara människor

Idag beslutade vi ett gäng personer i min nuvarande kurs att vi inte ville åka hem efter föreläsningen + dramaövningarna utan vi ville gå ut och äta en bit mat tillsammans. Så vi knatade bort till The Rosegarden, en restaurang vid Gustav Adolf torg där vi åt en underbart god Asiatisk buffé där du fick äta så mycket du ville av maten och efterrätt.

Samtalen porlade mellan oss sex och vi började diskutera hur det är att tjuvlyssna på andra. Att det är väldigt kul att höra vad andra pratar om och fundera på vad det är för människor som finns runt omkring oss. Helt plötsligt kommer en kommentar i ett samtal om män och kvinnor som vi skrattade åt och ville höra den som utomstående (tjuvlyssnare) för att se den på ett annat sätt. Det kommer senare en annan kommentar i en situation som blev himla kul med tanke på våra tidigare diskussioner om tjuvlyssning. Snack, skratt varvades med diskussioner om allt mellan himmel och jord. Vi satt på restaurangen i tre timmar innan de (tror vi) ville kasta ut oss. Så vi gick vidare till Twick pick pub där vi tog lite att dricka och fortsatte våra samtal.
Och inte förens halv sju kom vi därifrån, för att transportera oss hem för att fira helg. Alltså hade vår "lunch" tagit sju timmar. :)

<3 En helt underbar grupp är vi och jag vill inte förlora någon <3

Tankar på en tågresa

Då sittere man åter på tåget på väg till Malmö Högskola. En något för tidig morgon blev det, men jag börjar känna att jag vaknar igen. Bus, lek frukost, dusch och sedan avlämning på dagis innan jag ilade vidare till stationen. Jag ville ju inte missa tåget, vilket resulterade i att jag nu sitter på ett tidigare Pågatåg, som tar längre tid på sig, men som nog ändå är framme någon minut innan Öresundståget kommer. Aja, ger mig lite mer tid att skriva här. ;)

Nu är Emil åter i Trelleborg och kommer att vara borta ytterligare en vecka. Så jag får försöka göra det så mysigt jag kan hemma nu, för mig och lilleputt. Jag avundas INTE de som är ensamstående på heltid. Jag känner mig ganska mör när veckan är slut och jag har tagit hand om barn, matlagning, hushåll och studier. Stor respekt till dig som är ensamstående! Hatten av!


Philip börjar bli stor nu. Igår sa han "Nej tatt" när jag erbjöd mer mat. Så duktig är han... och artig ;) Tänk så snabbt de blir stora och lär sig så mycket! Jag kan knappt förstå att han blir 1,5 år nästa vecka... Vem kan det? På onsdag är det tid för 18 månaderskontroll och vaccination och det känns som om plutten kommer att vara "A-barn" även den här gången med allt han kan. :D Stolt blir man som mamma också när jag verkligen kan ha honom med mig överallt och han uppför sig exemplariskt (nästan) varje gång.

Men idag står det föreläsning fram till klockan ett på schemat och därefter är det tid att skriva klart min text. Den ska vara inne ikväll på it's learning och jag har en halv sida kvar att skriva ungefär.

<3 Tänk vilka tankar som väcks av en tur på tåget <3

RSS 2.0