Tripp trapp, bad och en ugn...

Dagen började som vanligt 6'30 med att klä på, borsta tänderna, äta frukost och bus bus bus... Men samma lekar var inte lika roliga idag som de var igår ;)
Efter lunch körde vi till Malmö för att titta på en tripp trapp stol (beg) till Philip. Jag fick köra bakvägen för att Philip skulle få sova så länge som möjligt. Så, jag har nu turistat i såväl Lomma som Arlöv. Och inte körde jag fortare än 50 km/ h (Philip behövde sova så länge som möjligt). Snacka om att jag var ett irritationsmoment.
Men det värsta var ändå när jag vaknar och är på väg av från vägen och ner för en backe till en annan väg. Jag hade somnat vid ratten... fullt nykter. Herregud! Jag är visst mer trött än jag själv vill inse. Bäst jag stannar hemma imorgon och torsdag så att jag inte somnar vid fel tillfälle och... inte vaknar igen. :/ Tur att det gick som det gick!

Stolen har nog åtta år på nacken och är väl använd av två barn. Men den är ändå fin och efter att kommit fram till att vi kommer att få köpa en egen rem att ha i mitten, fick jag ner priset fr 500 kr till 450 kr (behövde inte pruta mer, en ny stol kostar 1700 kr). Jag är mycket nöjd med mitt fynd! Nu har vi samma (märke) stol som de har på mitt gamla  jobb. Det känns proffsigt! Och framförallt är det praktiskt för Philip kan (när han blir lite större) klättra upp i den själv. Trappa ner på tunga lyft? Ja tack!

När vi skulle köra hem, blev Philip ledsen och varm och jag kom på att jag hade glömt att ta med vatten till den stackaren. (Dålig mamma? Nog bara lite glömsk) Därför beslutade vi oss för att köra ner till mamma och pappa istället en stund, så Philip kunde få lite vatten och en macka (mellanmålstiden närmade sig).
Mamma och pappa skulle ha dit även Ivarssons från midsommar, för att bada. Jag var inte sen att hänga på. Sagt och gjort, på en kvart var också jag och Philip ombytta och redo att svalka oss i vattnet. Det gick mycket bättre idag att bada med Philip än på midsommarafton, men helt okej var det ändå inte. För kallt i vattnet? Eller känner han helt enkelt inte sig trygg i DEN poolen ännu? Det är bara att fortsätta tills han vänjer sig.

När vi kom hem igen, var lägenheten lika varm som i en ugn. Jag har ändå haft tvärdrag hela dagen för att vi skulle kunna leva här hemma. Philip var varm så att han svettades, även om han endast hade blöja och en tröja på sig. (korta armar). Därför fick han en body med endast axelband och korta korta ben när han nu har gått till sängs. Jag har fortfarande tvärdrag, men det känns absolut inte.

<3 Don't drive wile sleepy <3


Underbar dag i Malmö med ett MATVRAK!

Igår var jag och Philip i Malmö där vi träffade Caroline, en gammal skolkamrat till mig i grundskolan. Det var kul att träffa henne igen! Vi började dagen på Jensens Böffhus där jag först åt förrätt, Snackkorg, en alldeles underbar smak. Till huvud rätt åt jag Kycklingfilé med råstekt potatis och Jensens favoritsås. Philip fick korv m pommes frittes och ketchup.
Han åt all sin mat, plus några potatisar från både min förrätt och huvudrätt. Han är snabb i nyporna när det är något han vill ha. :) MATVRAK! Det är tur att han är liten, så att han blir ursäktad för att äta maten med fingrarna. Jag hann inte hjälpa honom med gaffeln och den var för stor för att han skulle klara det själv (han försökte).
MEMO TILL MIG SJÄLV: Ta alltid med en egen liten gaffel när vi ska till restaurang. De har inte alltid det där!

Sen somnade Philip efter mycket om och men i sin vagn där han sov en timme. Jag och Carolin gick på Hansa Companiet där jag köpte en babybok och en penna. Jag trodde bara färgerna på pennan var olika och att bläcket var blått i alla, så jag köpte en rosa penna och började skriva i Philips babybok. Men det var ju rosa färg i pennan, så nu står det 2009 med rosa istället för blått. ;) Jaja, här har vi genustänk ;)

Philip har också igår lärt sig sätta sig upp med hjälp av bord och bänkar. Han reser sig till knäna, där han senare bestämmer sig för om han ska fortsätta upp på fötterna eller om han ska sätta sig på rumpan. Båda går alldeles utmärkt! Tiden går såååå fort!
Jag tror att det var glädjen av att trycka på DVD-spelaren och se vad som förändrades på tv:n som peppade honom.

<3 <3

Midsommar med underbar familj + goa vänner!




Igår var en underbar dag. Philip vaknade 6'50 pigg och glad. Jag vaknade av att han bankade i stolen som står bredvid spjälsängen. Inte ett knyst.
Vi åkte ner till mamma och pappa på förmiddagen där de höll på att göra iordning för midsommarfirande senare på dagen. När Philip hade ätit lunch och sov gott i sin vagn i lite drygt en timme hjälpte jag självklart till med det som de behövde hjälp med. :)

Vi hann till och med bada lite i poolen innan gästerna kom strax efter två. Men eftersom det inte var jättevarmt  i luften och "bara" 26 grader i vattnet, tyckte inte Philip att det var särskillt mysigt att bada idag. Han bara skrek och grät när han kom ner i vattnet.
Det tyckte jag var lite trist, eftersom jag så gärna hade viljat att han skulle vilja visa hur duktig han är. :)

Sen blev det sill, jordgubbar, sång och nubbar (för de som inte skulle köra senare). Philip fick köttbullar och potatis och han dansade till låtarna vi sjöng. :p (nubbevisor)
Grill blev det hos Ivarsson på kvällen, Philip blev "pigg" (ÖVERTRÖTT) igen efter att jag försökt natta honom vid åtta. Så han fick stanna uppe till halv tio, när jag inte tyckte det var lämpligt att han var vaken längre eftersom han nu var såååå trött och inte skulle vakna senare än sju idag. :) Några timmars sömn ska han ha iallafall.
Kl 22'00 somnade han äntligen i min famn (sittande i sängen i sovrummet för oss själva), Nu kunde jag också få smaka på den underbara dagen!!! Aj aj aj, vad jag hade ont i magen när jag vaknade imorse. Ska INTE äta så sent!

En underbar midsommar med goa familjen och vänner :)

Tyvärr blir man lätt lurad av de ljusa morgnar som kommer med en UNDERBAR sommar, så när Philip pigg och glad vaknade kl 5'00 puttade jag upp Emil (hans morgon) utan att inse vad klockan var. :p Stackars liten! Tur att han kan somna på soffan med lillen på magen (sovande), vilket de också gjort sen. :)

<3 Glad midsommar <3

Up to date...

Nu har solen varit en nära vän hela den här veckan, så även idag. Är det för mycket att hoppas på att den kommer imorgon midsommar också?? Då ska vi bada...

Philip har också nu (på allvar verkar det som) slutat sova på förmiddagarna och bara sova en liten stund efter lunch. Tja, idag fick jag en timme och 45 minuter på mig att sitta i solen och läsa en bok medan Philip sov i vagnen. Det var inte helt fel. Och så länge han orkar hänga med till iallafall halv sju på kvällen, ändrar inte jag på någonting. :) Liten blir stor!
                 
Snart börjar han förskolan också. om lite mindre än två månader är det tid för inskolning.

Orolig
- NEJ Philip är deffinitivt inte främmad och älskar att leka (brottas) med andra barn. Dagisredo? JAVISST!

Ångest
- LITE Känns lite fel att lämna min skatt till andra personer för att jag ska åka och studera/jobba. (jag vet, jag har själv jobbat på förskola)

Ledsen
- JAAA!! Tiden går alldeles för snabbt. Känns fortfarande som igår vi kom hem med vår lilla guldklimp och inte visste ett dugg.
Men det känns ändå bra att veta att Philip kommer att ÄLSKA dagis och han kommer knappast vilja gå hem!! Det känns tryggt.

<3 Sommar sommar sommar... <3


Sång, dans och bus i massor

Då börjar en ny vecka, kortis i och för sig, men allt underhåll för minstingen har sommaruppehåll. Hur ska jag nu stimulera lilleman???

Men det är någonting som de kallar för "Sommarkyrka", lite av en öppen förskola i Borstahusen med början förra måndagen.  Så dit knatade vi efter att först ha varit på Bvc för en 10 månaders kontroll. (Fortfarande ett A-barn) :) 10 kg 630 g (300 g upp) och 74 cm lång (3 cm upp), Slår två klossar mot varandra, tar sig frammåt, leker tittut, samspel, sitter själv är det som kontrolleras vid 10 månader. (sitter själv kontrollerades också vid 6 månader)
På Kapellet i Borstahusen började jag och Philip med en fika (en bättre frukost för mig som slängt i mig ett glas yoghurt hemma) bestående av bullar, te och mariekex (blåbärspuré och smörgåsrån för Philip). Därefter gick vi in och hade rytmik med andra underbara barn och deras mammor. Philip är verkligen inte blyg! Han krålade snabbt in i mitteln av cirkeln och började dansa när Alexandra (ledaren) började spela på gitarren. :) Heja Philip!!

Sen var det tid för lunch (Philip) och efter att ha hållt honom vaken hela måltiden (sov inte på förmiddagen idag heller) somnade han trött i vagnen där han sov en och en halv timme. (en halv timmes bonus)
Sen var det bus bus bus på gården utanför kapellet med alla andra (större, de små är inte roliga) barnen. Lite gräsfläckar på kläderna och gräs i blöjan blev det. Men han klarade sig från gruset... :p Gungor, sandlåda och trehjullingar (som man kunde kråla under) var jätte roligt tyckte Philip! Så när de stängde kl 15'00 ville han INTE gå hem och satt och skrek i vagnen halvvägs hem. Vi får gå dit snart igen, helt enkelt!

<3 Min 10 månaders pojk är DAGISREDO! <3


Shopping på Väla Centrum

Idag beslutade vi att jag ÄNTLIGEN skulle få en ny klocka!! Jag har varit av med min klocka i nu nästan två månader och nu skulle vi åka och köpa en ny. :) Så vi körde till Väla Centrum i Helsingborg efter att Philip hade ätit lunch.

Väl på plats gick vi från ena kockaffären till den andra innan jag tillslut hittade en klocka som jag trivdes med. Tyvärr passar den sig inte så bra med det halsband jag också köpte på samma ställe. :) Men, det kaske inte vi bryr oss om. Det finns ju faktiskt de som använder silver och guld tillsammans. ;) Jag hittade nämligen ett underbart halsband där jag kunde köpa till bokstäver att hänga i... E och P var ju ett klart måste ;) Men kan jag ha det tillsammans med allt guld jag har annars? Jag får fundera på det en tid.

                                               

Sen upptäckte vi att H&M hade REA!! Bra, Philip behöver lite T-tröjor. Så vi gick in här med. Sen kom vi ut med tre tröjor, en skjorta, ett par jeans och ett par shorts samt sex par strumpor till honom. Blev lite mer än planerat. ;) Men så blir det när lill-prinsen hoppar över en hel storlek utan att säga till! Har gått från stl 68 till stl 80 typ över en natt :p
Men de är väl värt det. Fiiiina kläderna!

                               

Det blev även en grön duk till finbordet i vardagsrummet istället för den svarta trista, vi fick till. Tyvärr når den inte runt bordet när vi har iläggsskivorna, men den ser helt klart mer sommrig ut om man jämför med den andra. :)

<3 Snåla, snåla snåla. Men UNNA dig ibland <3

Blankoköp...

Dagen började som vanligt 6'30 tillsammans med en supersur liten plutt, som fortfarande vill sova. Hur mörkar man hans rum mer?

Men efter att fått frukost och tagit på kläderna, piggnade han till och blev sitt vanliga jag (ja, jag kallar det fortfarande vanliga jag eftersom han oftast varit det de senaste tio månaderna). Vi gick en runda tillsammans med underbara Sandra och hennes lille Emil i det fiiiina vädret. Philip hade sina nya shorts, "I<3mum"-tröjan och solhatt. Han såg supertuff ut :) Jag får lägga upp lite sommarbilder på honom vid ett senare tillfälle :)
Vi gick ner till centrum, där vi först gick till City Gross för att hitta något gott till Sandra och några nappar till Philip. Tyvärr hade de bara "Philips modell" i rosa, vilket i sig, jag inte brytt mig om ifall inte sååå många tanter redan tycker "Vilken söt.... det är en flicka va?" Då kanske en rosa napp är lite väl utpekande. Så Philip fick inga nya nappar. (Han har EN kvar som han har, men även den börjar bli gammal nu)

Vi var även inne på H&M där jag köpte badshorts och sandaler till Philip. Superfina! Men när jag ikväll skulle ta upp dem från vagnen, när vi kommit hem, fanns de inte där. :( Då har vi tappat dem någonstanns i Landskrona!  Snyft! Varför händer sådant alltid mig? Jag blev som bekant bestulen på min mobil i höstas när jag lade den ifrån mig på City Gross. Suck*

Men efter att ha gråtit en stund beslöt jag mig för att köpa ett par nya badbyxor till Philip. Så jag begav mig till Center Syd bara för att upptäcka att de shortsen är utgående sort och att även H&M där inte hade fler i storlek 80. De hade bara stl 62/68 vilket vi har passerat för längesedan. Ska Philip behöva ha bara de där badblöjorna i sommar?

Men så hände det! Jag upptäckte att det fanns en Barnklädesbutik med humana priser för oss stackare som inte tjänar multum. NAME IT 
Och där hängde dem... de fräckaste badbyxorna! Nu kommer verkligen Philip att bli den fräckaste killen på hela stranden i sommar! (ja, dessa ligger tryggt i vår soffa nu, utom räckhåll för andra klåfingriga personer)

Men det var sura pengar, pengar som vi kunde gjort annat kul för!! När ska min TUR vända?

<3 Håll hårt i och uppskatta vad du har <3

"Tryck så dansar jag"

Idag hade vi en supermysig eftermiddag/kväll tillsammans med Robin, Alexandra och lilla Izabelle. Det var tänkt att vi skulle grilla och kanske kunna sitta ute... Vi fick nöja oss med en av två!
Vi började med att ses på City Gross där vi handlade tillsammans det vi behövde för en lyckad middag. Sen gick vi hem till oss. Killarna (de över 1 år) grillade på innergården medan jag och Alexandra försökte underhålla de små samtidigt som vi hackade salladen och blandade såser.

Philip ÄLSKADE att leka med Izabelle eftersom de kunde klättra över varandra, kramas och... ja tro det eller ej men jag tyckte till och med att Philip gav henne en puss vid några tillfällen. :) Love is in the air!!! <3

När vi senare satt och åt efterrätten och Philips (Iza brydde sig inte. Tyckte nog inte om) majskrokar var slut (för dagen) satte vi en speldosa framför honom på bordet. Och precis som vanligt så satte han igång och dansa och sjunga tillsammans med den och när den blev tyst talade han om (mycket tydligt) att han ville vi skulle trycka på knappen igen. Så dansade han lite till. Så höll det på en god stund innan han även tröttnade på det. (kl var närmare halv sju, SOVTID)

Nu diskar vi undan och sen blir det film ikväll (tills även vi somnar)

<3 Love your friends <3

Sångare,dansare och konstnär... Vilken TALANG!!

(Bilden är tagen när Philip är ca 1 månad)

De senaste två dagarna har jag fått se hur min lille prins har utvecklat sina talanger. Från sång till konstnär/skulptör.

I torsdags satt Philip på golvet bredvid soffbordet. Där tog han min mobil (som låg på bordet), tittade på den och lade sedan tillbaka den. Men sen började han bli riktigt konstnärlig...
Han tog åter mobilen, och lade den under bordet (på hyllan direkt under). Sen lade han sina händer i knäet och beskådade sitt verk. Sen tog han åter mobilen och gjorde samma sak ytterligare fyra till fem gånger innan han upptäckte att jag tittade på honom. Då sken han upp som en sol och krålade bort till mig istället. :)
Min lilla skulptör!!

Igår när vi var hemma, satt han på golvet och när jag sjöng hans favoriter började han "dansa" (gunga) sittande. Han log stort när jag senare satte på en av hans speldosor. När de blev tyst krålade han snabbt över till dosan och satte på den. Och dansade liggande på magen. Och nu började han även nynna. När dosan åter blev tyst, tryckte han igång den igen och sjöng och dansade glatt. :) Sedan skapade han egen musik att dansa till. Han sjöng glatt, sprattlade med benen och dansade.
Min lilla musikant!!

Igårkväll var han åter uppe till kl 21'30 innan han tillslut somnade. Vi var på student i en lokal där vi firade Emils bror. Det var mycket folk, hög musik och MAT!!! "Man kan ju missa något mamma"
Framför allt var där ballonger. Philip har aldrig sett ballonger tidigare och nu ville han inget annat än att sitta där och krama dem och kasta dem. De kom ju alltid tillbaka... (var kvällens lilla gullunge... igen)
Men allteftersom kvällen fortskred blev folket där mer och mer högljudda och musiken högre och högre, så jag beslöt mig ändå för att ge Philip hans välling och försöka få honom att somna.
Det gick inte... (somna, vällingen drack han glatt upp) så jag beslöt att gå hem (till Emils föräldrar) istället. Där kunde Philip sova vidare (somnade när vi gick) i lugn och ro istället för att bli störd av allt stoj.
Tyvärr hann jag inte dricka något te... :/ Vad gör man inte för sina barn?? <3


<3 Försök inte bli likadan som alla andra! Du är UNIK <3


Dum fasan, yster häst och dålig balans = ytteligare träff med marken

HA! Idag var jag åter sugen på att rida lite på fältet med Sapphire, och därför red jag först fram lite i paddocken och begav mig ut med mamma och barnvagnen (och sovande bäbis) efter. Väl på plats skrittade jag runt en stund och kontrollerade att det inte fanns några stenar där i det höga gräset.  Sen var det bara att galoppera en runda... Men jag hade glömt att kontrollera sträckan jag skulle galoppera på och när Sapphire tog bettet och sprang fruktansvärt fort och vi precis skulle avbryta för jag började tycka det blev obehagligt hoppade en fasan upp framföra näsan på henne... Hon hoppade då en halvmeter åt sidan (kändes det som) och vi delade på oss.
Sen tyckte nog Sapphire att hon skull kontrollera fältet på andra sidan med efter fasaner för hon for iväg, över vägen (grus) till andra fältet och vidare mot kyrkan. Men bestämde sig sen för att hon nog skulle springa hem ändå, vänder och rusar hem, in på gården och ut i sin hage. Trygg mark! :p

Under tiden har jag kommit på benen igen, och haltar åt samma håll för att ta vagnen med mig (tack och lov att vi inte galopperade åt det hållet från början), medan mamma sprang efter Sapphire. Det såg nog ganska kul att titta på. ;)
Nu sitter jag med en öm höft och tycker synd om mig själv! Har inte kontrollerat om det är något blåmärke ännu, det får vi se imorgon.

<3 En riktigt duktig ryttare har ramlat av minst 100 gånger <3

Varför vänta på att livet ska bli bättre?

Igår var jag igen på en UNDERBAR utbildning tillsammans med andra underbara hudvårdskonsulter. Igår pratade vi mycket om hur man hittar nya kunder eller nya konsulter. Jag berättar inte våra "hemligheter" här och nu. Då får ni börja jobba med hudvårdsklasser också! :)

Vi pratade också om att man ska "Våga drömma och våga drömma STORT"
Jag har drömmar, stora drömmar för framtiden och det innefattas helt klart av den här typen av arbete. :) Tänk vad underbart att bli Applåderad till framgång istället för att kämpa sig fram som kvinna i ett mansdominerande yrke! Tänk vad underbart att bli berömd och kunna utvecklas och "befodras" allteftersom man jobbar sig upp, utan att tänka på att detta ska behöva gå ut över familj och barn!
Men framförallt, tänk vad underbart att få möjlighet att utbilda och pyssla om andra underbara kvinnor!

<3 Succsess is just around the corner <3

5-minuters regeln... vem har hittat på sådan tortyr?

Ikväll våndades jag åter igen. Nu var det tid att åter igen kämpa i en timmes tid, värk i armar och rygg samt krokodiltårar från sonen... Det var tid för sängen!
Och trots att Philip var trött så att han nästan somnade med nappflaskan i munnen, slog han fint upp ögonen igen när han insåg att vi lade honom i sängen. EEEEEEHHHHEEEEHHHHEEE, snyft EEEEHHHEEEEEHHHEEEE snyft... osv

Emil tyckte inte att jag skulle gå in till honom, eftersom det var precis vad han vill. (och det är ju i och för sig sant) Men jag kunde inte lyssna på Philip där han låg och skrek och grät. Så jag gick in, gav nappen och gick ut... Och så fortsatte det en stund.
Men jag var tvungen att få undan lite jobb också så jag började dra ut på tiden för Philip och när jag kommit till ca 5 minuter, gick in och gav nappen så fick jag bara "EH....EH.....eh.....eee" och efter ytterligare 5 minuter sov han gott. Hmm, kanske är en bra metod ändå. Nu är ju Philip så stor att han förstår hela nattningsprocessen bättre.

Men vem har hittat på den här tortyren? Det måste ha varit en man!! Männen har inte de känslorna av svek, som vi mammor känner när vi lämnar dem fast de är ledsna. Vi mammor (oftast) klarar inte av att se/höra våra barn ledsna. Vi vill ju att de ska vara glada ALLTID!

Jag förstår inte att man får en känsla av att någon skär en i hjärtat. Tänk vilka känslor man kan få för en annan person!! Det trodde jag ALDRIG! Visst, att man älskar sitt barn är väl för många (de flesta hoppas jag) en självklarhet, men tänk vilka känslor som finns!! Det är övermäktigt ibland och kan inte beskrivas för de som inte varit där. MÅSTE UPPLEVAS!

<3 Det som inte dödar dig gör dig bara starkare <3


RSS 2.0