Philip tränar att äta med sked

Dagarna som gått den gångna veckan, har Philip tydligare och tydligare visat sin självständighet genom att inte vilja ha någon hjälp att äta sin mat. Han vill göra det själv. Därför har jag den här veckan, när Philip varit hemma från dagis låtit honom just äta själv. Med olika resultat…

Igår fick Philip en tallrik filmjölk till frukost. Jag lade skeden i tallriken och lät honom själv utforska dess innehåll. Men det tog inte lång tid innan han tog skeden och började äta. Det kom lite fil på magen, men eftersom han inte hade annat är blöja på sig, blev det inte mer tvätt ;) Men han åt nästan hela tallriken med fil, innan han puttade bort tallriken och pekade fint på brödet som stod på bordet. Han ville ha en smörgås också.

Till lunch fick Philip Sempers fisk m potatis serverad i en tallrik och skeden strategiskt placerad i tallriken. Även här började han äta fint med skeden, men insåg senare att det var lättare att äta med handen. Så det blev något kladdigare under den här måltiden.Även middag igår gick bra, men där vill han äta det mesta med händerna, troligen på grund av att han är trött.

Gröten till frukost idag åt han lika fint som filmjölken igår.

<3 Kladda är varje barns rättighet. Så länge de går framåt i utvecklingen och lär sig mer och mer


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0