MAMMA = en läkare, en städerska, en vän, en älskare

Nu har det snart gått sex månader sedan vår lille prins kom till oss. Och vi har märkt att det är tufft att hinna med allt...

Nu är inte DU i fokus längre och kommer aldrig att bli igen. Inte heller din partner är lika viktig längre... behövs han ens? Den enda person som står i fokus och som betyder någonting just nu är det lilla barnet!

Du måste se efter hushållet att det inte faller sönder i all matning, rapande, sövande, tröstande och blöjbyten. Du sover endast tre timmar (om ens det) på natten, men kan ändå fungera och umgås med vänner dagen efter. Din kropp är fantastisk.
Nu ska du även vara en läkare till den lille, du ska själv veta när barnet är så pass sjuka att de ska till sjukhus.

Alla kan vi läsa böcker om hur livet ändras när vi får barn, men vi får inte alltid "medelsvenssons", utan kan få ett barn som inte passar in i någon mall. 

Och någostans i allt detta barnliv ska du ha tid för din partner. Ni får inte glömma att ni var älskande innan barnet kom. Ni var vänner och älskare och det måste ni nu fortsätta att vara om än lite diskretare :p
Vi har alla läst om statestiken där det är många småbarnsföräldrar som separerar under barnets första år. Hur gör man för att undvika det när man inte längre är intresserad av sin partner? Du är lycklig över den närhet du får från den lille.

Glöm inte bort varandra! Se till att ni får lite egen tid tillsammans, om så bara den lilla förgätna halvtimmen barnet sover.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0